AFSCHEID

FLIP & FRANSJE RAAP

3 juni 2020

Het onwaarschijnlijk verdrietige bericht over het noodlottige ongeval wat Flip & Fransje samen is overkomen, is ingeslagen als een bom. 

In verband met de huidige maatregelen rondom het coronavirus zal het afscheid zelf helaas plaatsvinden in intieme kring. 

Uitvaart

Charlotte & Pitou nemen samen met 28 dierbaren afscheid van Flip & Fransje op woensdag 3 juni om 14.00 uur op Natuurbegraafplaats Schoorsveld.

Livestream

De afscheidsceremonie is afgelopen, de Livestream verbinding inmiddels verbroken.

In verband met beschermde auteursrechten is het helaas niet mogelijk de dienst hier terug te kijken. Heeft u deze gemist en wilt u deze toch nog eens terugkijken? Neem dan contact op met Charlotte of Pitou Raap.

Bloemen

Charlotte en Pitou worden momenteel hartverwarmend overladen met de meest uiteenlopende hart-onder-de-riem stekers. Waardevol.

Echter, als het om bloemen gaat; de vazen raken op…

Wil je toch iets doen? Overweeg een bloemenbon op een later tijdstip, een lieve kaart, een gave foto.

De familie verzorgt graag met elkaar de bloemen tijdens het afscheid. Wilde je wellicht wat zeggen met bloemen? Een donatie aan de Nier Stichting voelt evenzo warm.

Actuele informatie

Hou deze pagina de komende dagen in de gaten? Wij zullen je hier voorzien van nuttige informatie rondom verdere ontwikkelingen over het afscheid op 3 juni. 

‘N digitale groet, omdat het moet

Schriftelijk en persoonlijk condoleren is momenteel helaas ook niet mogelijk. Wil je Flip & Fransje, hun naasten en elkaar toch wat extra tot troost zijn, laat hier dan vooral je hart spreken en deel een warme groet of anekdote. 

Na het afscheid zal deze pagina als een dynamisch In Memoriam worden aangeboden aan Charlotte en Pitou. 

Ik wens eenieder die betrokken is bij deze familie sterkte toe.

Pas goed op jezelf en elkaar.

— Jolande


Digitalegroet.nl is powered by Monuta Jolande de Kruyf – monutajolandedekruyf.nl

307 comments

 1. Eigenlijk schieten woorden hier nu tekort. Wellicht zijn ze voor eenieder betrokken bij Flip & Fransje en hun familie toch een beetje tot troost nu, of later.

  Ik hoop dat het Pitou, Ebby, Charlotte, Willem-Jan, Willem en Mikki ook maar iets sterkt, dat ze zijn vertrokken zoals de meesten ze kenden.

  Samen, als Flip & Fransje…

  Veel moed,
  Jolande

  • Herinneren ons deze lieverds uit het lampegat waar ze jarenlang een ieder een warm hart toe droegen , een lach.een knuffel, een praatje, rust zacht en aan alle betrokkenen alle sterkte in deze zware tijd Salaai

   • Geschrokken van dit trieste nieuws, hier schieten woorden tekort. Jarenlang heb ik als nar van de leute bij de intocht van de stadsprins van ’t lampegat, Flip in zijn rol als veldwachter meegemaakt.
    In 2001 was Flip en zijn maten in de hoofdrol aanwezig tijdens onze boerenbruiloft van ’t lampegat. Flip en Fransje hadden altijd een vriendelijk woord waar je ze ook tegen kwam, ze zullen dan ook door iedereen gemist worden.
    Wij wensen de dochters en rest van de familie heel veel sterkte toe.
    Flip en Fransje R.I .P.

   • Veel sterkte voor alle nabestaanden!

    Joke Kranenburg, weduwe van rechercheur Arie Kranenburg, die op 22 september 1977 werd doodgeschoten door Knut Folkerts

  • Charlotte en Pitou gecondoleerd met jullie pa en ma. Veel sterkte gewenst!
   Namens de familie Merkelbach

  • Lieve Pitou, Charlotte en alle familie,

   Wij hebben jarenlang tegenover jullie gewoond in de Vroente, bij Pitou in de klas gezeten, op vakantie geweest samen en talloze andere dingen gedaan.
   Ik kwam regelmatig bij jullie over de vloer en twee dingen zijn mij heel goed bij gebleven…. dat jullie de nagellak in de koelkast bewaarde…dat had ik nog nooit bij iemand gezien.
   En toen PSV de Europa Cup won en de beker met de grote oren een paar uurtjes bij jullie thuis terecht kwam…ik weet niet meer hoe dat nu gebeurde maar op ons kinderen heeft het grote indruk gemaakt dat we die gewoon aan konden raken.
   Maar het belangrijkste is dat er altijd veel liefde, gezelligheid en warmte in jullie gezin was.
   Wij hebben geen woorden voor dit plotselinge afscheid van Flip en Fransje…
   Wij kunnen jullie alleen maar heel, heel veel sterkte wensen samen.
   Ik hoop dat jullie vandaag op een mooie manier afscheid kunnen nemen.
   Natascha en Robert, X

 2. Ik zal Flip bijzonder respectvol blijven herinneren als een collega die deed waar hij voor stond, en stond voor wat hij deed. Trots vertellend over “zijn” Fransje en mooie dochters, altijd volop energie gevend aan “de zaak”. Samen met Fransje zo veel mogelijk genietend van wat het leven te bieden had. De tragische wijze waarop aan hunleven nu een einde is gekomen doet mij veel verdriet.

 3. Beste familie , sterkte met dit plotselinge verlies in deze toch al moeilijke tijd.
  Jammer dat er geen ander afscheid mogelijk is , dat hadden ze wel verdiend , Ik heb de hele familie Raap meegemaakt van vader , zijn zoons en neef , inderdaad een bewogen politiefamilie, en nu dit , hier heb je toch geen woorden voor, nogmaals veel sterkte

  Groetjes Hans & Cissy Raaijmakers

 4. Met Flip kwam ik in contact door Christvan den Akker die had destijds verkering met Charlotte. Ik leerde zo beide kennen omdat ik bij het arrestatieteam van de politie wilde. Zo herinner ik me de avond van de kennismaking om het hier over te hebben. Mij werd al snel duidelijk -door Flip als doorgewinterde rechercheur en alles doorlopen bij de politie- dat dit niet mijn roeping was. Uiteindelijk ben ik iets heel anders gaan doen als ontwerper in het reclamevak. Het lijkt misschien anders door de ‘softe’ noem het warme kant. Maar die had Flip ook en Fransje; inlevende, aandacht, behulpzaam en met een dosis humor, dit had een wederzijdse aantrekkingskracht op ons en zodoende werden ze onze coaches van H4. Zo heb ik jaren kunnen genieten van deze lieve mensen als beide coaches van ons hockey elftal.

  Wat hebben wij in die periode (en daarna) veel aan deze mensen gehad binnen en buiten de club… als voor mij een soort tweede ouders.

  Dankjewel Flip & Fransje voor jullie betrokkenheid, steun en vriendschap als goede en lieve mensen

  Antonie de Rooij

 5. Met Flip kwam ik in contact door Christvan den Akker die had destijds verkering met Charlotte. Ik leerde zo beide kennen omdat ik bij het arrestatieteam van de politie wilde. Zo herinner ik me de avond van de kennismaking om het hier over te hebben. Mij werd al snel duidelijk -door Flip als doorgewinterde rechercheur en alles doorlopen bij de politie- dat dit niet mijn roeping was. Uiteindelijk ben ik iets heel anders gaan doen als ontwerper in het reclamevak. Het lijkt misschien anders door de ‘softe’ noem het warme kant. Maar die had Flip ook en Fransje; inlevende, aandacht, behulpzaam en met een dosis humor, dit had een wederzijdse aantrekkingskracht op ons en zodoende werden ze onze coaches van H4. Zo heb ik jaren kunnen genieten van deze lieve mensen als beide coaches van ons hockey elftal.

  Wat hebben wij in die periode (en daarna) veel aan deze mensen gehad binnen en buiten de club… als voor mij een soort tweede ouders.

  Dankjewel Flip & Fransje voor jullie betrokkenheid, steun en vriendschap als goede en lieve mensen

  Antonie de Rooij

 6. Lieve Familie, vrienden en kennissen vn Flio en Fransje, langs deze weg heel veel sterkte gewenst. Ik kan het nog steeds niet bevatten…
  Ik heb Flip leren kennen als Veldwachter tijdens Carnaval, en heb altijd genoten van zijn gezelschap, zijn verhalen en altijd die gulle lach op zijn gezicht. Toen hij wist dat ik, net zoals zijn kleinzoon Willem, ook een niertranplantatie had ondergaan werden Flip en Fransje altijd een beetje mijn ‘bewakers’. Samen altijd geïnteresseerd en bezorgd over mijn gezondheid, en hielden me nauwlettend in de gaten dat ik niet te ver ging. Ik ga deze twee lieve mensen zo enorm missen!!!

 7. Lieve familie, nog steeds kan ik het niet geloven, Flip & fransje waren onsterfelijk in het straatbeeld van nuenen en Eindhoven. Het voelt als een gat in de bevolking. Maar vooral Voor jullie moet dit heel intens En onwerkelijk zijn.

  Ik koester mooie herinneringen aan de vakanties in Spanje, langs de lijn bij heren 4 en altijd die welkome open deur! Mooie mensen die niet anders dan hele mooie dochters konden krijgen. In jullie harten leven ze voort en zo zijn ze ook nog een beetje bij ons. Lieve Charlot en pitou, heel heel heel veel sterkte en kracht in deze moeilijke bizarre tijd! Laten we hopen dat ze mee kunnen kijken want dan stralen ze van trots😘🍀

  Monique vd hove

 8. Lieve familie, nog steeds kan ik het niet geloven, Flip & fransje waren onsterfelijk in het straatbeeld van nuenen en Eindhoven. Het voelt als een gat in de bevolking. Maar vooral Voor jullie moet dit heel intens En onwerkelijk zijn.

  Ik koester mooie herinneringen aan de vakanties in Spanje, langs de lijn bij heren 4 en altijd die welkome open deur! Mooie mensen die niet anders dan hele mooie dochters konden krijgen. In jullie harten leven ze voort en zo zijn ze ook nog een beetje bij ons. Lieve Charlot en pitou, heel heel heel veel sterkte en kracht in deze moeilijke bizarre tijd! Laten we hopen dat ze mee kunnen kijken want dan stralen ze van trots😘🍀

 9. Wij hebben Fransje en Flip bijna dertig jaar gekend als enthousiaste motorrijders die gezelligheid, betrokkenheid en vooral wat slappe klets belangrijk vonden.
  Woorden schieten te kort . We gaan ze missen.
  Bedankt voor de mooie momenten en vooral veel sterkte voor familie en andere betrokkenen.

  Ellen en Willy van den Dungen ( Motorclub EHV )

 10. Dank je wel Fransje en Flip dat ik jullie heb leren kennen , onze fijne vriendschap , jullie betrokkenheid bij carnavel en de tomeloze inzet bij onze gezellige maandelijkse kooklessen .
  Ik wens de familie heel veel sterkte en ik zal jullie in mijn hart meedragen .
  Frank Sauter

 11. GECONDOLEERD EN VEEL STERKTE MET DIT GROTE VERLIES

  Hans Bartels, Joos van Bussel, Willy en Ellen van den Dungen,
  Hans en Anja van Geel, Wim en Margriet Geerards, Theo en Jeanne van Hek, Geert en Col Groenink, Joost Knaapen, Freek en Annemarie Kuntze, Marcel en Carola Michiels, Jos en Margret Olthof, Jan en Ine Roxs, Peer en Mientje van der Sanden, Henry en Lia van Zandvoort.

  HARLEY DAVIDSON CLUB EHV

 12. Lieve familie ,

  Gegrepen door het artikel In het AD wil ik u allen die deze schatten van mensen moeten gaan missen mijn medeleven betuigen. Heel veel sterkte de komende tijd. De pijn verdwijnt. Het gemis en de liefde die blijft.
  Met liefdevolle groet,
  Bart

 13. Flip wat heb ik veel plezier gehad met jou. Op het werk, tijdens Carnaval altijd lachen. Het zijn deze mooie herinneringen die ik koester. Vakman pur sang , wa un schone mens. Veel sterkte voor de familie.

 14. Oprechte deelneming bij het dramatische overlijden van jullie ouders!

  Bij het zien van hun foto in de krant dacht ik “ die mevrouw ken ik ergens van”? , wat aanleiding was om de onderstaande tekst verder te lezen.
  De herkenning moet van het Concert Carnavalesk zijn, waar ik vroeger ook kwam. Het levensverhaal van jullie ouders is méér dan indrukwekkend; vooral over de “ geboren politieman” in jullie vader!
  Kennelijk waren ze beiden daarnaast in het sociale leven ook een ‘paar toppers’! Ik hoop dat een groots afscheid zal bijdragen om hen de eer te bewijzen die zij verdienen èn tegelijk jullie de kracht om het verlies een plaats te geven. Heel veel sterkte!
  Peter Steijven

 15. Lieve Charlotte, Pitou en familie,

  Verschrikkelijk nieuws bereikt mij. Woorden schieten me te kort. Langs deze onpersoonlijke weg wil ik jullie heel veel sterkte toewensen met het verwerken van dit gigantische verlies.

  Met jullie vader heb ik diverse malen samen achter de kachels van Culinair Gilde Brabanconne gestaan om, ondanks het grote plezier, te koken op niveau.
  13 jaar heb ik met jullie moeder de unieke Concerten Carnavalesk mogen organiseren. Ieder zaterdag kwamen we in de voorbereidingen daarvan bij elkaar bij Jacques en Will Sol. Unieke momenten hebben we daar samen beleeft waarvan jullie vader steeds deelgenoot was. Vaak heb ik ze daar voor kunnen bedanken maar nu is het contact weg.
  Vergeten zal ik jullie ouders en ons Fransje en Flip nimmer.

  FILIP APPELDOORN

 16. Lieve Charlotte en Pitou,
  Gecondoleerd met dit grote verlies. Ik heb hele warme herinneringen aan jullie pap en mam. Toen ik in 2001 vanuit Rotterdam in Nuenen(en later Eindhoven) kwam wonen en erg weinig mensen kende, gaven zij net als jullie vriendinnenclub, mij een warm welkom. Later heb ik nog veel plezier gehad met Fransje bij de voorbereidingen van het Concert Carnavalesk. De warmte, hartelijkheid, interesse van deze twee prachtige mensen maken ze onvergetelijk. Veel sterkte voor jullie de komende tijd.
  Liesbeth Peters

 17. Fijne, oprechte en positief in het leven staande mensen, is het eerste dat in mij opkomt. Altijd in voor een kwinkslag en altijd samen.
  Veel voor de hockeyclub gedaan en vooral in voor de verzorging van een groot stuk gezelligheid.
  Intriest aan de ene kant en vreemd genoeg fijn te weten dat ze samen zijn gegaan. Charlotte, Pitou en familie ik wens jullie veel sterkte en warmte. Jullie hebben gelukkig veel fijne mensen om je heen.
  Flip en Fransje rust zacht.

 18. Lieve Charlotte en familie,
  Ook wij zijn geschrokken door dit onverwachte verlies.
  Wij herinneren jullie ouders als gezellige warme mensen, die binnen
  Speelkr8 heel wat uurtjes hebben mee geholpen.
  Jullie pap als klusser en jullie mam voor het nodige eten en drinken.
  Nog steeds denken wij daar als gezin nog vaak aan terug.
  Vandaag met een verdrietig randje, maar ook met een warme herinnering aan hen beide.
  Voor jullie als familie en gezin heel veel sterkte, en heel veel liefdevolle herinneringen die je meeneemt in je hart.

  Lieve groeten Roel en Mirjam lauwers
  Stan, Daan en Iris

 19. Geschrokken door het bericht dat Flip en Fransje maandag het slachtoffer zijn geworden door dit vreselijk en noodlottig ongeval. Ik heb Flip leren kennen als een hartelijke en zeer sympathieke man waar ik met veel plezier aan terug denk.

 20. Beste familie.
  Een schokkend bericht op Brabant Nieuws. Fijn dat er zoveel aandacht aan geschonken is. Alhoewel ik beiden niet persoonlijk kenden, was de familie Raap goed bekend in het politiewereld. Verschrikkelijk voor de hele familie. Met het overlijden van de andere twee broers, is er nu een fanatieke oude politie-clan uitgestorven. Mij was bekend dat ook Flip een zeer fanatieke politie-agent was. En dan op deze manier uit het leven gerukt worden, na alles wat o.a. Flip in zijn leven ondernomen heeft. En dan samen met zijn lieve vrouw. Ik wens de familie en naasten heel veel sterkte met dit plotselinge verlies.
  Ria Romein (gepensioneerd collega)

 21. Wat een schok! Ik ken jullie allemaal al zo lang van een afstand maar ook van dichtbij! Flip & Fransje als één woord, altijd samen, altijd genieten van alles om hun heen. Ik zal deze bijzondere en lieve mensen missen. Heel veel sterkte voor jullie allemaal! Dikke kus Jet
  Flip & Fransje, altijd samen en nog steeds! 🍀💫

 22. Onvoorstelbaar.
  Flip en Fransje.
  De unieke combinatie van vriendschap, liefde, aandacht, betrokkenheid, humor, zorgzaamheid. Beide met grote aandacht voor iedereen: vooroplopers of achteraan strompelaars. Oprecht, liefdevol, rechtvaardig en behulpzaam. Wat een bijzonder en mooi stel. Altijd samen. Altijd. Nu ook in een bizar afscheid.

  Flip en Fransje, bedankt voor jullie tomeloze energie en vriendschap. En ja, het is nu al een groot gemis: de knipoog, het proosten, het werk, de roddels, het koken, de feesten en partijen, de toerritten, Carnaval, Chateau Le Haget, de inleving, ondersteuning, goede raad, het delen van verdriet.
  Maar vooral: Fransje: ‘wat hebben we het toch goed, hè’ en Flip: ‘we zijn er weer bij, mooi hé!’.
  Lieverds, het ga jullie goed daarboven.

  Dikke knuffel en veel sterkte Charlotte, Pitou en de kinderen.
  Joop van Odenhoven

 23. Als kookmaat bij onze kookclub Goût de Vie heb ik je leren kennen als een hele fijne vent. Van jou kon je op aan en was je lange tijd een stille kracht achter ons clubje. Samen met Fransje op de jaarlijkse Ladies Knight en zomer-BBQ zag ik een onafscheidelijk paar wat perfect bij elkaar paste. Bedankt voor de fijne kookavonden en jullie zitten voor altijd in mijn warme herinnering.

 24. Flip was een kookmaatje wie ik nog maar een paar jaar geleden voor het eerst heb leren kennen. Naast een bevlogen kok, was Flip een leermeester, met oog voor detail. Tijdens de jaarlijkse BBQ van de kookclub zo ook kennis mogen maken met Fransje. Nu de verhalen lezend in het nieuws en op deze pagina besef ik des te meer wat een mooi stel mensen ons in ontvallen. Liefde en kracht toegewenst aan alle naasten en nabestaande om dit verlies te dragen. In gedachte zullen deze twee mooie mensen altijd bij ons blijven.

 25. Gecondoleerd met het verlies van uw dierbaren. Ik leef met u mee – uit respect en dankbaarheid voor het goede werk van een ons allen dienende agent en zijn eega.
  Sterkte gewenst.

 26. Lieve Pitou en familie,
  Gecondoleerd met dit grote verlies. De mooie herinneringen blijven altijd bestaan ❤️
  Ik wens jullie heel veel sterkte toe.
  Lieve groeten van Jeanette Swinkels-Groot

 27. Wat een groot verlies…. ben sprakeloos… veel verdriet en vooral gemis.
  Pitou en Charlotte…..heel veel sterkte
  ook voor alle familie , vrienden , en kennissen. Flip en Fransje bedankt voor alle mooie en onvergetelijke lach en huil momenten. Blijf van elkaar genieten.
  Wally

 28. Lieve familie, van harte sterkte gewenst met het verwerken van dit zo dierbare verlies.
  Ik heb nooit geweten wie uiteindelijk Knut oppakte, niet van naam. Nu weet ik sinds vandaag dat het uw vader was die de moordenaar van mijn vader heeft gepakt.
  Een srerke man met een sterke vrouw. Gijne ouders en grootouders, rust in vrede.
  Sterkte allemaal
  Willy Rijk-Kranenburg

 29. Gecondoleerd met dit grote verlies
  Flip & Fransje altijd samen
  Wij zijn blij dat we jullie hebben mee gemaakt was altijd gezellig
  En vooral de carnaval in de stadsherberg
  Motorrijden en nog wel honderd andere
  Gezellige dingen
  Heel veel sterkte gewenst Charlotte Pitou
  En de kinderen 🍀🍀🍀

 30. Toen wij 15 jaar geleden Château le Haget in zuid-west Frankrijk hebben overgenomen, waren Fransje en Flip degenen die ons veel ondersteund hebben. Zij wisten iedereen aan hun te binden door hun enthousiasm en gezelligheid. Annemieke, onze dochters en ik denken aan deze mooie momenten. Wij zijn hun heel dankbaar en wij wensen Charlotte en Pitou heel veel sterkte met dit zware en trieste verlies.

 31. Lieve Charlotte en Pitou,
  Woorden schieten tekort. Je Vader heb ik leren kennen aan het fornuis van Kookclub Gout de Vie! Een warme man met humor en ongelofelijk veel belangstelling voor alles wat met lekker eten en koken te maken heeft. Een persoon die niet alleen energie nam maar ook gaf!
  Ik ga hem zeker missen. Heel veel sterkte de komende tijd. Stille groet, Carla

 32. Flip en Fransje
  Wat een bizar ongeluk. Niet te geloven …… .
  Een groot verlies voor Charlotte en Pitou en familie.
  Oprecht gecondoleerd en heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

  15 jaar mocht ik samen werken in het team van Flip. Dag en nacht waren we onderweg. Niets was te gek. Hard gewekt maar altijd met veel plezier. Flip was de beste baas welke ik ooit heb gehad. De onderlinge verbondenheid en de teamgeest waren groot. Flip was als mens uniek. En Fransje waar we ooit als team op de koffie gingen zei dan:
  “Het zijn ook mijn jongens toch” DIt was zo lief en betrokken !
  Met trots kijk ik terug op deze 2 prachtige en lieve mensen.
  Ik zal ze nooit vergeten.

  George en Annie van Dinter

 33. Lieve Fransje en Flip,
  Wat een bizar einde is er aan jullie leven gekomen.
  Ik leerde jullie goed kennen in 2011, wat een lieverds waten jullie. Het gemis zal enorm zijn.
  We zullen met zn allen voor jullie kanjers zorgen!
  Rust zacht en een troost is dat jullie voor altijd samen blijven!
  Lieve knuffel Christel en Ben Beckmann

 34. Wat een vreselijk en onwerkelijk nieuws. Gecondoleerd met dit verlies. Ik ken Flip en Fransje nog uit mijn Checkertijd, lang geleden. Wat een fijn en mooi stel waren ze samen. Veel sterkte. Liefs Solange Roomans

 35. Voor ons waren jullie namen onbekend. Hadden natuurlijk wel het afschuwelijke bericht over jullie ongeluk in de media gelezen.
  Jullie laatste momenten moeten afschuwelijk onverdiend geweest zijn. Zo te lezen zijn en waren jullie samen met familie een rots in de Nederlandse branding en maakten jullie de maatschappij écht veiliger en gezelliger. Zonder jullie persoonlijk te hebben gekend missen we jullie nu al. Bedankt voor wat jullie gedaan en betekent hebben.
  Rust zacht.
  Frans en MIeke van der Stelt

 36. Lieve familie Raap. Geschrokken van het verkeersongeval afgelopen maandag in Nuenen. Verbijsterd toen ik dinsdag hoorde dat Flip en Fransje de slachtoffers waren. Ik ken de familie Raap als van kinds af toen ze op de Zeelsterstraat in Eindhoven woonden. Zijn broer Theo zat bij mij op in de klas op de HBS. Met zowel Theo als Flip veel plezier gehad tijdens het werk in diverse teams. Flip en Fransje rust zacht, we zullen jullie nooit vergeten. Familie heel veel sterkte met de verwerking van dit enorme verlies.

 37. Flip,

  Ik heb goede herrineringen aan je uit de Eindhovense binnenstad van de jaren 70 en 80, “Flip geef me een stickie” las ik toen op een muur gekalkt en daarna tijdens allerlei Harley meetings. Omdat wij paar jaar geleden naar Fr zijn verhuisd heb ik je niet meer gezien
  Dat je zo met je lieve vrouw aan je einde bent gekomen is een klap voor iedereen. Ik wens iedereen heel veel sterkte.

  Joost Dirven

 38. Twee rijkgevulde levens kwamen ten einde. Flip heb ik persoonlijk gekend in zijn politie tijd. Op zijn verzoek ooit met een collega het oude POC binnen gereden om tijdens een carnavals feest, op de dienst motor, om op aanwijzing van veldwachter Raap , iemand uit het publiek te halen. Flip was Energie, grenzen opzoeken en niet te stuiten. Heel veel sterkte voor degene die verder mogen leven met dit bijzondere plotselinge verlies.

 39. Beste Pitou, Ebby, Charlotte, Willem-Jan, Willem en Mikki

  Compleet aangeslagen was én ben ik na het horen van het nieuws. Flip mijn grote vriend en zijn lieve schat omgekomen bij een noodlottig ongeval. Jullie Pa, Opa was een groot mens, een held een man met een bijzonder karakter. Hij heeft veel voor mij betekend en luisterde altijd naar zijn wijze woorden. Trots was hij dat zijn kleinzoon bij ons op school zat. Maar trots was hij ook zeker op zijn dochters en of zijn Fransje. Kan nog veel meer zeggen, ik wil nog zoveel meer zeggen maar dat doe ik nog wel rechtstreeks aan jullie op een zeker moment. Heel veel kracht en sterkte………

 40. Dit is heel moeilijk te bevatten. Ik heb met Flip een aantal jaren intensief samengewerkt. Daarin heb ik hem leren kennen als een heel integere, eerlijke, maar ook vooral een fijne collega. Een echte politieman. In die periode leerde ik ook Fransje kennen. Met ons team in die tijd vierden we met onze partners per jaar wel eens een feestje. Flip vond dat belangrijk voor het thuisfront. Met de familie wil ik graag het verdriet delen. Het raakt mij diep…

 41. Een groot verlies. Een spontaan en gezellig vriendenkoppel verdwenen .
  Ieder jaar was ik weer blij hen te ontmoeten op Chateau le Haget en in ons restaurant
  Au Vieux St Martin in het zuid westen van Frankrijk. De goede herinnering blijft voor altijd.
  Veel sterkte.

 42. Gecondoleerd met het verlies van jullie ouders, grootouders en zoveel meer.
  Een bizar ongeluk maakt een eind aan het leven van twee bijzondere mensen. Jullie verdriet zal groot zijn.
  Het verhaal in het nieuws raakte mij, vandaar deze groet.
  Koester alle herinneringen.
  Ik wens jullie veel lieve mensen in jullie omgeving om samen het verdriet en de pijn te dragen.

 43. Lieve Charlotte, Pitou, Willem-Jan, Willem, Mikky en Ebby,

  Wat een gemis en verdriet, zijn geen woorden voor. Heel veel sterkte, zo fijn dat jullie zo een hecht gezin zijn en elkaar steunen in dit verlies.
  Er zijn zoveel mooie herinneringen die we kunnen koesteren.

  Wens jullie heel veel kracht.

 44. Lieve Charlotte, Pitou, Willem-jan, Willem, Mikky en Ebby,

  Heel veel sterkte de komende tijd!
  Ik heb Flip en Fransje leren kennen tijdens het lampegats carnaval.
  Omdat ik zo jong was nam Flip mij mee en vertelde me in mijn 1e jaar bij de eendracht precies wat er ging gebeuren tijdens de carnaval en wat ik kon verwachten.

  Ik ze allebei nooit vergeten.

  Rust zacht Flip en Fransje!😢

 45. Nabestaanden: veel sterkte met dit grote en plotselinge verlies. Het verhaal in de media raakte mij, uit het verhaal in het AD te lezen hebben beiden een rijk leven gehad, te koesteren deze mooie eerdere herinneringen.

 46. Charlotte, Pitou, Willem-jan, Willem, Mikky en Ebby,

  …wil jullie héél veel kracht en liefde wensen,
  wat een verlies

  Carin

 47. Beste Pitou, Charlotte, Jan Willem en kinderen

  Het spreekwoord ‘een ongeluk komt nooit alleen’ is hier helaas wel heel letterlijk. Aan levendige en mooie herinneringen zullen jullie geen gebrek hebben zo te lezen in het ED. Daar bovenop wens ik jullie heel veel sterkte om dit plotselinge verlies te verwerken.
  Gecondoleerd!

  Rinie Vugts

 48. Lieve familie, van harte gecondoleerd met dit grote verlies! Met grote verslagenheid het nieuwsbericht gelezen.
  Wij stonden op camping de Schotsman op jullie oude plekje, tegenover jullie plek van vorig jaar. Onze kinderen noemden Fransje en Flip opa en oma. We zullen ze enorm missen! Heel veel sterkte voor de komende tijd.

  Jessica, Richard, Anoek, Liza en James

 49. Beste familie
  Een hele grote schok was het toen ik hoorde van dit verschrikkelijke ongeluk. Pas hadden we nog contact via telefoon en facebook. Als het corona gedoe het toeliet zouden we weer afspreken. Lekker kletsen over vroeger en verhalen ophalen over de GP-tijd. Dan twinkelden zijn ogen weer en was hij niet te stuiten. Politieman pur sang. Fransje op de achtergrond, zorgend voor de koffie. Het kan niet meer. Ik denk met heel veel respect aan hen terug. Ik wens zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie heel veel kracht toe om dit zware verlies te kunnen dragen.

 50. Beste kinderen en familie,

  Heel veel sterkte en kracht toegewenst voor dit grote verlies.

  Wicher Folkers
  Medewerker facilitair politie Enschede

 51. Lieve familie, van harte gecondoleerd met dit grote verlies! Met grote verslagenheid het nieuwsbericht gelezen. Flip dank voor je heldhaftig en doortastend optreden destijds.
  Ik wens de familie heel veel sterkte om dit plotselinge verlies te verwerken.
  Gecondoleerd!
  Een ex collega van Flip

 52. Hoe onwerkelijk
  Is het leven
  Ineens

  Dat hun feestvreugde
  Jullie dragen
  Door de dagen

  Vol herinneringen
  Liefde en
  Moed

  Goedlachse Flip, mooie collega-mens, wat zal ik met carnaval, in het voorbijgaan, dat knijpje in mijn arm en je gulle lach missen. “Alles goed meiske? Goed zo!” De lolligste herinnering aan jullie ouders: “Bijna 40 jaar gelee op het feest bij de fam. Raap, knipte Fransje de haren kort van broer S. Hetgeen hilarische momenten gaf. Humor en pret.” Wat zijn er in het hiernamaals nu al (te) veel moedige mannen en vrouwen. Verdrietig voor jullie, bizar ongeval. Lieve dierbaren van hen samen, Kracht,
  liefs Eef.

 53. Erik van Doormalen Eindhoven

  Sterkte voor diegene die achterblijven

 54. De sterke man, het hechte koppel dat een échte eenheid was. Ongelooflijk en niet te bevatten.
  Heel veel sterkte kinderen, kleinkinderen en familie.
  Fam. Van Bavel

 55. Charlotte en Pitou, gecondoleerd met het verlies van vader en moeder !
  Flip, bedankt voor alle pittige discussies over criminologie, strafrecht en strafvordering en al je bescherming en undercovers acties die je gaf en deed uit bezorgdheid over de ‘boeven van Nuenen Heren 4’ .

  Flip en Fransje, oprecht de meest positieve, gastvrije en vriendelijke mensen die ik heb mogen kennen.

  Heel veel sterkte en F&F rust zacht ..

 56. Geachte familie van Flip en Fransje,
  Hierbij willen wij u van harte condoleren met dit enorme verlies.
  Flip, die ik goed kende van de golfbaan de Gulbergen was voor mij een ras optimist en boeiende fotograaf van de natuur. We zullen hem en haar enorm missen.
  Sterkte Ine en Bernard Slothouber

 57. Allereerst heel veel sterkte met het verlies.

  Ik kende uw ouders niet persoonlijk, maar net als iedereen ken ik wel het verhaal achter deze man. Het doet mij goed om te lezen dat hij na al zijn harde werk een respectabele leeftijd heeft bereikt samen met zijn vrouw en volop heeft kunnen genieten. Ik heb ook genoten van de mooie anekdotes die in het Algemeen Dagblad staan. Het einde is misschien bizar, maar dat was zijn werk als politie man ook. Hopelijk kan hij nu de rust krijgen die hij na al zijn harde werk heeft verdiend.

  Het gaat de familie goed, heel veel sterkte de komende tijd.

 58. Gecondeleerd met jullie papa en mama

  Verschrikkelijk dat dit gebeurd is

  Nichtje Mary Raap dochter van Toon Raap

 59. Nog als de dag van gisteren herinner ik mij de taferelen op het Jaarbeursplein in Utrecht en ruik ik nog de kruitdamp. Als student werkte ik voor Hertz autoverhuur, gevestigd op het Jaarbeursplein, waar wij gedwongen werden ons achter de stalen kast in het kantoor te verbergen. Een heel moedige daad van Flip om één van de grote leden van de RAF terroristen gevangen te nemen.
  Heel triest om te vernemen dat hij met zijn vrouw op zo’n trieste wijze overleden is. Enorm veel sterkte gewenst aan zijn familie en vrienden.

 60. Lieve Charlotte en familie,

  Ik ken je ouders uit je verhalen Charlotte en uit onze straat waar ze altijd even stopten om een praatje te maken met ‘de collega van Charlotte’. Verschrikkelijk wat er is gebeurd, maar als iemand de kracht en de levenslust zal hebben doorgegeven aan jullie, dan zijn het je ouders!

  Heel veel liefs en sterkte,
  Marisa

 61. Wij wensen Charlotte en Pitou, hun gezinnen en familie en vrienden heel sterkte en kracht toe. We kenden ze niet maar alleen het lezen van het bericht op t AD zegt genoeg. 2 lieve mensen met t hart op de goede plaats .

 62. Lieve Charlotte, Pitou en familie,

  Gecondoleerd met het verlies van jullie lieve ouders!
  Wat ontzettend verdrietig dat jullie ze allebei tegelijk moeten missen! Een beetje trootst is misschien dan nog dat ze samen gegaan zijn….
  Heel veel sterkte voor jullie allemaal!

  Christine Kwekkeboom

 63. Lieve Charlotte, Pitou en familie,
  Niet te bevatten… wat een intens verdriet. Vroeger zag ik ze regelmatig, heel wat gelachen. Nu is het al lang geleden dat ik Flip & Fransje samen heb gezien. Ik herinner ze mij als een mooi stel, samen met jullie vormden ze een prachtig gezin.

  Woorden schieten tekort.. Ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  Liefs Margret

 64. Van harte gecondoleerd met het verlies van jullie ouders.
  Nog zeer goed herinner ik me de keren dat Flip bij on thuis kwam in Tongelre om samen met mijn vader “op stap” te gaan. De criminelen hadden respect voor hen, ook door de wijze hoe zij met hen omgingen. Een bijzonder duo waren ze met een geheel eigen werkwijze.
  Sterkte.
  Rien Snijders, zoon van politie-agent Piet Snijders

 65. M.van Gent.
  Dag lieve mensen Charlotte en Pitou en rest van familie .
  Heel veel sterkte en kracht toe gewenst
  Gr. Martin

 66. Ik schrok toen ik vanmorgen in de krant las dat bij het noodlottige ongeluk afgelopen maandag in Nuenen Flip en Fransje om het leven waren gekomen. Wij kenden hen als drijvende krachten van Speelkracht in Eindhoven. Je kon altijd een beroep op hen doen en het was fijn samenwerken. Veel sterkte voor de familie.

 67. Lieve Pitou en Charlotte en familie,

  Het bericht sloeg in als een bom, en woorden schieten tekort om te bevatten wat dit verlies voor jullie moet zijn.
  Ik hoop dat jullie kracht putten aan de herinnering die ze achterlaten bij iedereen die ze gekend hebben. Heel veel sterkte de komende tijd. Ze zullen niet vergeten worden.

  X Denise

 68. Familie Raap,

  Gecondoleerd met dit verschrikkelijke verlies. Ik heb met fijne en leuke tijden beleefd in de politieorganisatie met de mannen van Raap. Mannen van de daad en in hart en nieren politieman. Niks was te gek en ik kon mij daar heel goed in vinden. Ook bij de “thuisfronten” van de mannen was het altijd een warm onthaal. Het is niet te bevatten en ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit bijna ondraaglijke verdriet.

 69. Gecondoleerd met het verlies van Flip en Fransje.
  Ik leerde Flip bij de politie kennen toen we samen in het hoofdbureau aan de Grote Berg werkten. Zijn vader was daar toen wachtcommandant. Handen zo groot als kolenschoppen…
  Denk maar niet dat zijn zoon ook maar 1 millimeter werd voorgetrokken. Flip is uit echt politiehout gesneden. Integere hardwerkende collega die voor iedereen klaar stond. Kende samen met Piet Snijders de binnenstad van Eindhoven als zijn broekzak. Deinsde nergens voor terug.
  Mijn vrouw Annelies en ik kwamen hem de laatste jaren vaak tegen op de golfbaan waar hij Marshall was. Altijd vergezeld van zijn fotocamera. Hij genoot van de natuur.
  Met diep respect herdenk ik Flip en Fransje.
  Alle sterkte gewenst voor de dochters en hun dierbaren om dit verlies te kunnen dragen.

 70. Gecondoleerd met het verlies van Flip en Fransje. Heel veel sterkte de komende tijd

 71. Lieve Familie,
  Wij hebben warme herinneringen aan Flip en Fransje. Als er iets werd georganiseerd door de Meierijse Vereniging, ze waren er altijd bij.
  Flip was onze vaste fotograaf.
  Ook de Meierijse Golf sloeg hij niet over met zijn vaste maatje Dolf Koch.
  De laatste jaren ging zijn voorkeur uit naar Zeeland.
  Heel veel sterkte met het verlies van jullie ouders en opa.

 72. Lieve Familie,
  Wij hebben warme herinneringen aan Flip en Fransje. Als er iets werd georganiseerd de de Meierijse Vereniging, ze waren er altijd bij.
  Flip was onze vaste fotograaf.
  Ook de Meierijse Golf sloeg hij niet over met zijn vaste maatje Dolf Koch.
  De laatste jaren ging zijn voorkeur uit naar Zeeland.
  Heel veel sterkte met het verlies van jullie ouders, opa en oma.

 73. Flip&Fransje of Frans&Flipje, het maakte niet uit want ze waren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat een lieve mensen , levensgenieters, Bourgondiërs met heerlijke humor. 80 is het nieuwe 60 dat was Flip. Een opa op een Harley, de tweeling dacht oprecht dat hij de nieuwe vriend van Pitou was😊. En Fransje…belangstellend en warm. Wat heb ik geoefend op de Brabantse uitspraak van Fransje, ik kan het nog niet. De laatste keer dat ik ze sprak hadden ze plannen om naar Portugal te komen. En toen dit ongeval . Lieve Pitou en Charlotte, koester de warme herinneringen. Wij zijn er voor jullie , voor Mikki, Willem,Ebby, en Willem-Jan . Dikke troostkus en knuffels.
  Pieter &lilian
  Bo &Julie

 74. Lieve Pitou, Charlotte en familie,

  Het was vanmorgen bij het openslaan van de krant enorm schrikken. Een hele fijne collega Flip en zijn lieve vrouw Fransje zijn er ineens niet meer. Ongelooflijk. Eigenlijk niet te bevatten. Hier zijn natuurlijk geen troostende woorden voor. Gelukkig hebben we met z’n alleen alleen maar goede herinneringen aan dit fantastische koppel. Met Flip heel intens samengewerkt, veel, heel heel gelachen en mooie resultaten geboekt. Zelfs Fransje werd nog weleens voor het werk ingezet en altijd met die hele grote glimlach. Flip een politieman pur sang, Fransje een gastvrouw van topklasse. We zullen jullie missen, maar echt nooit vergeten. Rust zacht.
  Ik wens de familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

  • Lieve Familie.
   Ellie en Rein Sanders wensen jullie heel veel sterkte met dit grote verlies. Het is gewoon niet te bevatten het dringt
   nog steeds niet door. Wij wensen jullie de komende tijd heel veel sterkte toe.
   Oud collega Rein

 75. Mijn oprechte deelneming met het verlies van Flip en Fransje.
  Veel sterkte voor familie, vrienden en oud-collega’s.

  Opperwachtmeester K.W.

  Koninklijke Marechaussee

 76. Gecondoleerd, en heel veel sterkte !
  We lezen geschokt dit bericht, en hebben er geen woorden voor.
  Wij kenden jullie ouders van de camping in Zeeland.

 77. Van harte gecondoleerde het verlies van beide ouders.
  Ik ken jullie niet maar wil jullie via deze weg heel veel sterkte toewensen.
  Zeker als alles achter de rug is en er erna niet zoveel aandacht meer is.
  Nogmaals heel veel sterkte.

 78. Lieve familie,

  Bizar, niet te geloven, onmogelijk…..dat is het eerste wat door me heen gaat als ik dit bericht te horen krijg.
  Ik koester de herinneringen die we als observatieteam hadden, hard werken, veel lachen maar vooral echte boeven vangen. Met Simon naast me in de auto, Flip als groepschef en soms dan ook Theo op de centrale post. Vele jaren en mooie uren……
  Ook de feestjes met Flip en Fransje waren altijd gezellig en schepte een nog sterkere teamband. Dit alles zal ik me vaak herinneren maar Flip en Fransje zal ik nooit vergeten.
  Lieve familie, ik hoop dat die mooie herinneringen jullie steunen bij al het verdriet. Jullie pap en mam waren toppers !!!!

 79. In aansluiting op het verhaal van Antonie, ik maakte ook vanaf het 1e uur deel uit vh roemruchte H4 hockeyteam van HC Nuenen waarvan Flip jarenlang onze coach was en Fransje standaard de sinaasappeltjes voor in de rust verzorgde. Een zooitje ongeregeld dat zij tweeën in het gareel hielden en waarbij het sociale aspect de boventoon voerde. Wat hebben we een plezier gehad en wat hebben we veel mee gemaakt. Jullie waren voor onze collectief de 2e ouders en ik koester de herinneringen. Waar Flip was, was Fransje en dat blijft zo, voor eeuwig🥂

 80. Lieve familie,

  Wat een schrik dit te lezen over jullie ouders. Jaren staan wij al op hetzelfde veldje in Kamperland. Altijd in voor een praatje. Wat erg dat dit hen is overkomen en jullie nu jullie beide ouders moeten missen. De een kon niet zonder de ander daarom fijn dat ze die pijn niet hoeven dragen. Ik wens jullie alle kracht toe om dit te verwerken. Lieve groeten van familie van Hulten

 81. Familie Raap,

  Gecondoleerd met het enorme verlies van Flip en Fransje.

  Ik heb het genoegen gehad om zowel met Flip, als met Simon en Theo te mogen samenwerken. Bijzondere (politie)mensen met een hart van goud. Altijd gemotiveerd en 100% loyaal. Dit was kennelijk genetisch bepaald en maakte hen beroemd en soms ook ‘berucht’ binnen het korps.

  Op hun manier waren zij een voorbeeld voor velen en zo zullen zij ook in mijn herinnering blijven.

  Heel veel sterkte gewenst.

 82. Geschrokken was ik bij het vernemen van dit droevige bericht. Beide ouders verliezen vanwege een tragisch ongeval, het is verschrikkelijk voor hen en de nabestaanden..!
  Raap kende ik nog van de schooltijd op de MULO, en ik praatte vaak met hem. Hij wilde toen al politieagent worden, gelijk zijn vader. Dat vertelde hij me. Fijne persoonlijkheid.
  Heel veel sterkte voor naaste familie met dit grote verlies..!
  WIM ROXS

 83. Ik keek naar de foto en dacht dit verhaal moet ik lezen. Wat een innemende mensen. En wat een verdrietig bericht. Voor jullie ouders, schoonouders, kleinkinderen en verdere familie is het een vreselijk gemis. Hoe het is gegaan is afschuwelijk. Maar ik hoop dat jullie troost kunnen putten dat ze nu ook weer samen zijn. Dat is eigenlijk geen toeval, dat moest zo zijn. Die 2 konden nog geen dag zonder elkaar, dat zie je.
  Ik wens jullie heel veel sterkte en een prachtig warm afscheid. En zolang jullie de herinneringen blijven delen zullen Ze niet worden vergeten. Een lieve groet, Maurits en Harry

 84. Uit het niets, plotseling weggerukt uit het leven.
  Allebei je ouders verliezen, geen thuis meer om heen te gaan!
  Samen gingen zij opweg, maar de eindbestemming werd er één voor altijd.
  Héél véél sterkte met dit enorm grote verlies!

  Stan, Thijs, Sven Braks en Erica de Leeuw.

 85. Ik kende deze mensen niet, maar als bijna gepensioneerd recherche dier raakt dit verhaal mij.
  Wat een helden.
  Hij als door en door politieman, 24/7, zelfs in de vakantie. Ik herken dat.
  Zij als de steun en toeverlaat thuis. Een rustpunt.
  Rust zacht, lieve mensen

 86. Lieve familie van Flip & Fransje, vrienden, kennissen & collega’s,

  Gecondoleerd met dit (zoveelste) grote verlies in de familie Raap.
  Woorden schieten te kort, maar daarnaast zijn er geen woorden voor..
  Dit verdrietige nieuws raakt elk mens bij het lezen van dit nieuws.
  Bij deze wil ik iedereen heel veel sterkte & kracht toe wensen.

  Laat de mooie herinneringen in gedachten blijven en laat Flip & Fransje voor altijd in gedachten blijven leven.

  Liefs,

 87. Bij dit overlijden van Flip en Fransje passen woorden van dank en erkentelijkheid voor de ontvangen vriendschap, sympathie en hartelijkheid. Wens de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte in deze voor jullie zo moeilijke dagen. Flip heb ik moge kennen als naaste collega. Ben trots dat hij Daar waar nodig me de fijne kneepjes van het politievak bij bracht.

  • Niet te bevatten en zo verdrietig. Eerst jullie Theo en Simon en nu zomaar opeens ook jij Flip, nog wel samen met jouw Fransje. Zulke toffe collega’s. Zoveel respect voor!
   Heel veel sterkte voor de familie! Dat de supermooie herinneringen jullie sterken in dit immense verdriet.
   Dankjewel voor wie je was Flip, respect!
   Betty Oosterveen

 88. Charlotte,Pitou en familie,

  Gecondoleerd met het verlies van jullie ouders,schoonouders,grootouders.Heel wat jaren geleden leerde ik ze kennen op verjaardagpartijtjes van de familie Raap.
  Ik had namelijk 1 1/2 jaar verkering met Simon.
  Lieve mensen.
  Heel veel sterkte,Ans Zijlstra.

 89. Lieve familie Raap
  Geschrokken door dit bericht wil ik jullie heel veel sterkte en kracht toewensen. Heb met Flip en Theo een hele goede band gehad op het bureau . Kwam hen nog wel eens tegen in Kamperland waar wij inmiddels wonen.
  RIP Flip en Fransje.

 90. Gecondoleerd met dit ongelooflijk grote verlies.
  Samen nog bij het Harley Chapter Eindhoven lid geweest. Laatste jaren was het geweldig om Flip als Marshall op Golfclub de Gulbergen te zien. Altijd vrolijk.
  Heel veel sterkte.

 91. Las van het ongeluk en bedacht me dat het heel triest is als mensen zo aan hun einde komen. Het zouden je ouders, opa&oma, vrienden of kennissen maar zijn.
  Vandaag lees ik dat het om een gewaardeerd lid van mijn golfclub gaat. Ik schrik me rot! Toch niet Flip?! Onmogelijk! Rechercheur in de zware criminaliteit! Bizar! Zo onverwachts, zo oneerlijk! Geen woorden voor!
  Rust zacht, lieve Flip en echtgenote Xxx

 92. Lieve Charlotte, Pitou en familie,
  Wat verschrikkelijk om op deze manier plots jullie beide ouders (schoonouders, opa en oma) te moeten verliezen. Maar vergeten zullen we ze nooit. De vriendschap ontstond in de jaren 70 op jullie en onze lagere school in Eindhoven. Zelfs toen jullie al snel verhuisden naar Nuenen bleven onze ouders Ank en Geert bevriend met Flip en Fransje en wij bleven vriendinnen. Op precies dezelfde dag waren onze ouders getrouwd dus vierden we elk jaar die dag gezamenlijk met hoedjes en slingers. Ook het carnaval werd gezamenlijk gevierd. Wij, alle kinderen en later ook de vriendjes, gingen mee. Carnavallen en feesten werd in ons bloed gepompt. Wat hebben we veel plezier gehad samen. Samen met Fransje, Ank en Paul op vakantie naar Curaçao is een waardevolle herinnering aan die lieve en gezellige Fransje. Maar ook die stoere Flip zal ik nooit vergeten. Heel veel sterkte 😪

 93. Onlangs nog Flip en Fransje gesproken, Flip vertelde nog dat hij net zijn Harley motor had verkocht en vol zat met verhalen uit zijn tijd bij de recherche. Ik zei nog, dan ga je er toch een boek over schrijven, ja zei Flip misschien moet ik dat gaan doen. Het boek van jouw is er niet van gekomen maar je verhalen komen nu toch naar boven. Ik zou een boek kunnen schrijven over de geweldige herinneringen die ik met jullie als vrienden van mijn ouders heb meegemaakt. Fransje is bij mij nog samen met mijn moeder naar Curaçao op vakantie geweest waar ik toen woonachtig was. Jullie waren onderdeel van mijn jeugd en ik zal jullie nooit, nooit vergeten. Ik heb jullie onlangs beide nog een dikke knuffel gegeven en die herinnering houd ik mooi vast. Pitou en Charlotte heel veel sterkte,Liefs Marianne de Poorter

 94. wij, familie Kanters uit Eindhoven, schrokken enorm van het bericht…Jaren in Canyelles-Spanje op dezelfde camping, Marietje Kanters en kids, en familie Raap. Daarna nog jarenlang elkaar tegengekomen en geklets-gezwetst tijdens Carnaval. Grote Brabanders met een goed hart! Sterkte, namens de familie, Tinus Kanters.

 95. Heel veel sterkte met dit enorme verlies . Gecondoleerd
  Saskia van Heesch, ( Theo poos )

 96. Beste, Pitou , Charlotte en familie

  Wat een enorme schok , twee mensen die nog vol in het leven stonden .
  Soms is er zoveel wat we voelen
  maar zo weinig wat we kunnen zeggen.
  Heel veel sterkte

 97. Elke oud stadsprins heeft zo zijn herinneringen aan Flip, “onze veldwachter”. Die van mij staat al ruim 18 jaar op mijn netvlies…toen Kees(je) mij opvolgde. Daar achter de coulissen van het Parktheater, zo rond de klok van twaalf uur, stond je me op te wachten…alsof je wist dat ik je nodig had. En dat was ook zo. Flip en Fransje begrepen het leven en elkaar, ik heb van ze genoten!

  Pitou en Charlotte, heel veel sterkte!
  Ruud

 98. Flip, mooi mens, altijd mooie verhalen. super collega. R.I.P.
  Heel veel sterke voor de familie.

 99. Aan de familie, en allen die Flip en Fransje kenden.

  Net Al’s Flip, kwam ik uit een “politie”gezin. Alleen was het bij mij mijn opa en vader die samen goed waren voor ongeveer 70 politiejaren. Daar heb ik zelf nog eens 41 jaar bijgedaan. eTheo Raap werd in Helmond mijn mentor, waardoor ik ook zijn broers ontmoette. Helaas kende ik de partners niet. Maar ik wist dat Flip en Fransje een team waren.
  Een aantal jaren geleden, schrok ik me rot toen ik van Theo Raap zijn overlijden hoorde. Hij was jarenlang mijn vaste maatje tijdens het werk. Zo leerde ik ook Flip, Simon en Wim Raap kennen en later Theo’s zoon.

  Maar nu kreeg ik van een college de link van het bericht in het AD door. Ongelooflijk wat ik las over Flip en zijn Fransje en hun noodlottige ongeval….. bizar. Dit dubbele overlijden moet een schok zijn voor alle familie, vrienden en bekenden van hen. Toch hoop ik, dat ze door de herinneringen die ze achterlaten, ook wat troost kunnen bieden aan al diegenen., die nu zo’n zware tijd doormaken. Gelukkig blijven herinneringen wel. Blijf beiden herinneren en de vertalen vertellen. Het waren bijzondere mensen en ik ben blij, dat ik ze altijd in mijn herinneringen kan meenemen.

  Ten slotte wil ik allen, die met dit verlies moeten leven, heel veel sterkte wensen.
  Met warme groeten,
  Marjo Kruisselbrink.

 100. Beste familie,
  Wij wensen jullie heel veel sterkte met dit zware verlies.

  Directie en medewerkers
  RCN de Schotsman

 101. lieve charlotte poitou en familie
  wat hebben we een kol gehad met jullie mam en pap binnen speelkr8
  ze waren er altijd samen er tegenaan.
  samen met lieslot fransje en ik bij de inname aanpakken die hap en ondertussen lol en de laatste nieuwtjes bijhouden.
  op de achtergrond flip en zijn mannen in de techniek.om dan ineens te overvallen worden met muziek uit gemaakte radio of moppentappen.
  onvergetelijk.
  wat een impact voor jullie beiden ouders tegelijk verliezen……vreselijk ook dat ze samen waren blijft bijzonder.
  denk aan jullie
  brand kaarsje
  liefs josephine speelkr8

 102. Lieve Charlotte, Pitou en familie,

  Carnaval ….
  Dan zag je ze
  Altijd en overal

  ….. en altijd samen….

  En zo zijn ze gegaan…
  Samen….
  🧡💙

  Met Flip altijd een praatje
  Tja, en dat ik uit Limburg kwam… daar moest ik dan maar over zwijgen… voor de rest was ik wel een goei…..
  veel gelachen….
  Fransje… een van de elegantste en liefste vrouwkes die ik ken….
  Met een prachtige liefdevolle glimlach en uitstraling….

  De dochters hebben het niet van vreemden…..

  Lieve familie…
  Nu moeten jullie samen blijven praten óver dat prachtige paar…
  De talrijke prachtige herinneringen koesteren….

  Sterkte allemaal……🌹

  Arold en Katja

 103. Als collega en ook als marshal van de golfclub de Gulbergen Mierlo heb ik herinneringen aan Flip.
  Met hetzelfde elan hij zijn werk bij de politie deed, zo was hij ook met de taak van een marshal.
  Met een lach en een traan problemen oplossen. Dat ging hem goed af.
  Op vakantie zijnde kregen wij dit verschrikkelijke bericht. Je denkt, dit is niet waar. Blijft in gedachten hangen.
  Sterkte voor alle familieleden, maar toch vooral de twee meiden Charlotte en Pitou.
  Tiny en Willy Eijkemans

 104. Lieve familie,

  Flip en Fransje voor ‘Eeuwig Samen’.

  Sterkte en kracht voor jullie.

 105. Lieve Charlotte, Pitou en familie

  Geschrokken van het verschrikkelijke verkeersongeval afgelopen maandag in Nuenen. Verbijsterd toen wij woensdag hoorde dat Flip en Fransje de slachtoffers waren.
  Wij kennen Flip en Fransje al enkele jaren als onze overburen op camping de Schotsman in Kamperland en het afgelopen seizoen als naaste buren.
  Flip en Fransje bedankt voor alle mooie en onvergetelijke camping momenten in zeeland, van de afgelopen jaren, we zullen jullie erg missen op de “Kreukels” en nog heel vaak aan jullie denken.

  Woorden schieten te kort… Wij wensen jullie heel veel sterkte in deze zeer moeilijke tijd.

  Joop en Marthy Scheepens

 106. Beste familie.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte bij het verlies van Flip en Fransje. Flip was in het verleden nog mijn chef bij de politie. Ook in de voor ons moeilijke tijden was Flip meedenkend en menselijk in zijn leidinggevende rol. Flip nog bedankt voor je steun en voor de familie nogmaals veel sterkte met dit verlies.

  Jan en Annelies Sanders

 107. Wat een tragisch nieuws en wat gaan we deze fijne, positieve mensen missen. Altijd een praatje, altijd interesse tonend, ook na de tijd als “veldwachter”. Veel sterkte voor de familie, naasten en vrienden.

 108. Woorden schieten tekort voor wat gebeurd is, maar ook om te typeren wat voor een fantastische collega Flip was. Ik wens de kinderen en familie veel kracht en sterkte om dit grote verlies van Flip en Fransje te kunnen dragen.

 109. Altijd goede zin, altijd een glimlach, altijd in voor wat gezelligheid.

  Wat een tragisch ongeval. Vreselijk.
  Veel sterkte.

 110. Altijd met veel plezier en respect aan Flip blijven denken. Prachtige man ( en familie ) Vreselijk, dat op zo’n manier een einde moet komen aan twee levens.
  Ik wil vooral de familie veel sterkte wensen met dit grote verlies, maar ook alle andere mensen die Flip en Fransje gekend hebben en met hun gedachten bij hen zijn deze dagen.

 111. Lieve Pitou en familie,

  Ineens zijn je vader en moeder/je opa en oma er allebei niet meer. Zo immens heftig en eigenlijk niet te bevatten. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte en moed om dit verlies samen te verwerken.

 112. Lieve Familie.
  Ellie en Rein Sanders wensen jullie heel veel sterkte met dit grote verlies. Het is gewoon niet te bevatten het drinkt nog steeds niet door. Wij wensen jullie de komende tijd heel veel sterkte toe.
  Oud collega Rein

 113. Afgelopen dinsdag … de auto’s met sirenes bleven maar komen … er was een auto te water geraakt vlak bij ons … een zwarte auto … “hopelijk is het niemand die wij kennen” zei ik nog “niet dat het dan minder erg is voor de familie” zei ik er nog achteraan … , maar ruim anderhalf jaar geleden hadden we namelijk ook al afscheid moeten nemen van Eric, hun buurman, die ook na een tragisch ongeval in Nuenen plotseling uit onze levens en straat werd gerukt ….
  In de vroege avond kregen we het afgrijselijke bericht dat het om Flip en Fransje zou gaan en dat Fransje ter plaatse overleden was en dat Flip zwaargewond was ….
  Nee … dat mocht niet waar zijn!!! Maar helaas was het toch zo … en even later kregen we bericht dat ook Flip overleden was ….
  Wat een nachtmerrie voor de familie …. in één dag beide (groot-)ouders en evt (schoon-)broer en/of (schoon-)zus door zo’n ongeval te moeten kwijtraken ….
  Het doet mij/ons ook erg verdriet om hen nooit meer te zullen zien/spreken, van hun opgewektheid en interesse in een ander te mogen genieten …., maar er is één ding waar ik troost uit haal en dat is dat ze samen mochten gaan, want Valentijnsdag toen Flip 77 jaar oud was, kwam ik hem tegen bij de drogist waar hij voor zijn Valentijn een lekker geurtje aan het uitzoeken was, want zo vertelde hij mij, na al die jaren dat ze bij elkaar waren was hij nog steeds verliefd op zijn Fransje …
  We hopen dat de familie in de loop van de tijd een mannier kan en zal vinden om met dit afgrijselijke nieuws om te gaan… Heel veel sterkte ….

 114. Lieve Pitou, Charlotte en familie
  Gecondoleerd met dit grote verlies van jullie ouders en opa en oma. Niet te bevatten voor jullie. Altijd liefdevol samen geweest, wel fijn voor jullie om dit ervaren te hebben. Met die herinnering moeten jullie nu helaas verder. Ik wens jullie heel veel sterkte nu en in de toekomst.
  Liefs, Truus van Cooten

 115. Ik schrok me wezenloos, toe gisteren uit het grote en ontroerende krantenbericht duidelijk werd, dat het dinsdag gemelde dramatische verkeersongeval op jou en je echtgenote sloeg. Dat was wel het laatste wat ik verwacht had.
  Hoewel we vaak in een gezamenlijke flight op de Old Course van de Gulbergen in Nuenen gelopen hebben, heb ik jou vooral leren kennen doordat wij allebei een familielid met een groot nierprobleem hadden.
  Jij een kleinzoon en ik mijn jongste zoon. Wij hebben daar regelmatig over gesproken. Wat mij toen opgevallen is, was jouw enorme betrokkenheid bij en liefde voor je kleinzoon, die zich in zijn pubertijd natuurlijk niet altijd aan de door de arts gegeven voorschriften hield. Als ik dan op seniorendag vroeg of jij nog even meeging naar het clubhuis, dan kon jij meestal niet, omdat je een afspraak met je kleinzoon had en daar uiteraard voorrang aan wilde geven.
  Laat het een troost zijn voor jouw kinderen en kleinkinderen, dat zij zich jou en Fransje zullen herinneren als fantastische mensen met een enorme betrokkenheid bij en liefde voor hun familie en hun omgeving.

 116. Lieve Charlotte, Pitou en familie,

  Gecondoleerd met jullie verlies.
  Soms is er zoveel wat we voelen maar zo weinig wat we kunnen zeggen.
  Heel veel sterkte.

  Henk, Gertruud,
  Henk Geliene Cilia

 117. Lieve Pitou, Charlotte en familie,

  Gecondoleerd met dit enorme verlies en haalt kracht uit de ontelbaar vele mooie herinneringen en de gedachte dat ze voor altijd samen zijn!

  Sterkte en liefs,
  Renate 🌹💫

 118. Lieve Charlotte Pitou en familie,

  Wat moeten we zeggen.
  onvoorstelbaar en niet te bevatten is het verlies van Flip en Fransje.
  22 jaar samen opgetrokken als karakters in het Eindhovens carnaval.
  22 jaar prinsen begeleid waar Flip als een rots in de branding voor hen en hun gezelschappen stond . Als karakters zoveel meegemaakt, Flip en Fransje zijn ook een deel ons leven geworden dit verlies doet pijn.

  Veel Liefs en sterkte,
  Ben en Wilma.

 119. Lieve Pitou,
  Zo verdrietig en zo abrupt, twee prachtige mensen zijn er ineens niet meer, dat is niet te bevatten.
  Wat blijft zijn de mooie herinneringen die wat ons betreft betrekking hebben op Carnaval, goedlachs, enthousiast en betrokken en altijd samen, een mooie twee eenheid.
  Ik leg een denkbeeldige arm om je schouder in de hoop dat het je troost geeft.
  veel sterkte, dikke kus,
  Marcel en Yvonne van der Putten

 120. Charlotte, Pitou en Familie

  Wij kennen jullie van de verbouwingen bij jullie en hebben daar een hele fijne vriendschap aan overgehouden. Het is niet te bevatten dat ze er niet meer zijn en dat jullie gezellige thuis weg is.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte , woorden schieten hier gewoon te kort.

 121. Wat een verschrikkelijk nieuws…
  Alhoewel we zelf niet meer motor reden, kenden we Flip en Fransje al heel lang van de Harleyclub (EHV) met de gezellige uitjes!
  We wonen vlak bij elkaar in Nuenen en zagen ze regelmatig bij het Kernkwartier met een gezellige babbel of bij een zwaai in het voorbij rijden.
  Dit is niet te geloven…we zullen ze missen.
  Veel sterkte allemaal in de komende tijden!

  Henk en Elly Schellens

 122. Beste familie

  Vreselijk, om dit slechte nieuws te lezen. Wat zijn wij verschoten.
  Terug kijkend op een leuke tijd, die wij samen gehad hebben, bij speelkracht. Daar hebben we veel plezier gehad. De foto’s blijven een herinnering. Wij wensen Charlotte en Pitou en kinderen heel veel sterkte toe, met dit groot verlies.

 123. zijn helaas niet meer samen oud , eens samen jong , puber , volwassen , ouder en groot ouder .
  toen .. vogeltjes vangen , portemonneetje trekken , vissen in het kanaal , dansen bij Need en het Zoldertje , op stap bij Betsy en Mie Pils , onderuit met de scooter en je kwijtraken aan Fransje ,
  graag gedaan want beter had het niet kunnen worden !

  Lieve Charlotte en Pitou , omhels jullie

 124. Lieve Charlotte, Pitou en familie,

  Ongelooflijk. Niet te bevatten. Zo’n perfect stel dat van het ene op het andere moment uit het leven wordt gegrepen. Jaren met Flip gewerkt, meestal lange dagen, maar wel veel gelachen en mooie resultaten behaald. Bezeten was Flip van het werk en ook Fransje werd zelfs wel eens bij een klus ingezet. Ook met veel plezier. Flip zullen we herinneren als een vakman pur sang en Fransje als een gastvrouw van topklasse. We zullen ze nooit vergeten. Heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorm verlies.

 125. Lieve familie,

  Eigenlijk kan je alleen maar stil zitten kijken naar een foto van een levendig stel, een markante vrolijke collega…. ze vallen samen weg!
  Wat een impact, maar wel verweven met elkaar.
  Wat zal het voor jullie ook oorverdovend stil zijn. Ik herinner mij vooral Flip als een collega, die altijd gedreven was met ook altijd een glimlach op zijn gezicht. Vrolijk en uitgesproken.
  Warme wensen en vindt troost bij elkaar

 126. Lieve Charlotte, Poitou en verdere familie.

  Gecondoleerd met het enorme verlies van jullie (schoon)ouders, opa en oma.

  Flip en Fransje…..
  Vanuit de Politie en vooral vanuit
  OT tijd, heb ik geweldige herinneringen aan Flip.
  Fransje altijd meelevend en sociaal in de privé sfeer.

  Twee geweldige mensen zijn helaas niet meer in ons midden, maar wel voor altijd in gedachte.

  We zullen hen ontzettend missen!

  Heel veel sterkte met dit verlies,
  Bert van den Boom en Marlène vd Laar

 127. Lieve Charlotte, Pitou, Willem-Jan, Willem, Mikki en Ebby,

  If the worst is happening how does everything work?
  No one knows just what to say
  It’s like we’re in uncharted territory
  No one knows the proper way
  It’s like the ground has fallen from under me, hoe waar zijn deze woorden uit Uncharted van Kensington

  Verbijsterd en heel verdrietig om ome Flip en tante Fransje. Vol zijn onze gedachten en gesprekken hier in Empelcity van deze twee. Humor, vrolijkheid, interesse en betrokkenheid, wat een mooie herinneringen hebben wij aan hen. Speciaal voor Kim, die met zijn ouders bij opa en oma woonde toen Flip al over de vloer kwam om Fransje op te halen op de brommer. Dank voor de vele hulp die Flip aan Ken en Tineke gaf. Na hun dood werden Fransje en Flip en jullie allemaal nog belangrijker voor Kim, een warme, gastvrije familie.
  Alle sterkte en liefs voor jullie allen zes, we spreken elkaar en zullen nog heel vaak over ze praten. Namens Kim en Koen, Esther

 128. Lieve FRANSJE en Flip .Met veel liefde denk ik terug aan de tijd dat jullie onze buren waren in de Pippeling str. Omze kaart avonden en koffie drink ochtenden. Iedere Vrijdag ochtend ,ook toen we verhuisden wij naar Heesterakker en jullie later naar Nuenen. Helaas zijn we elkaar later uit het oog verloren maar de herinnering blijft. Vooral Charlotte en Pitou veel sterkte met dit verdriet en ook de verdere fam.Lieve groeten van Anneke ( toetje) en Loek Fortmann.

 129. Als oud-buren verlies je elkaar enigszins uit het oog. Maar wanneer je elkaar dan tegen komt, is het weer heel vertrouwd. Dat was ook zo met Fransje en Flip. Dat lukt nu helaas nooit meer.

  We wensen jullie heel veel sterkte !
  Ad & Willy Boets-Hollander.

 130. Lieve Charlotte, Pitou en familie.

  Niet te bevatten. Ongelooflijk. Flip en Fransje, zo’n fantastisch koppel, zo geheel onverwachts uit het leven verdwenen. Met Flip heel veel jaren heel prettig samengewerkt, lange dagen gemaakt, ook veel plezier gehad en hele mooie resultaten geboekt. Flip werkte heel gedreven en soms werd zelfs Fransje ingezet bij een klus. Flip met recht een politieman pur sang en Fransje met recht een gastvrouw van topklasse. We zullen dit fantastisch stel nooit vergeten. Ik wens jullie heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

 131. “Dood ben je pas, wanneer we je vergeten zijn”.

  Volgens mij zal dat ons never ever nooit lukken.

  Twee van de grootste Lampegatse carnavalsvierders zijn er niet meer.

  M’n urste pilske op 11/11 zal recht in de lucht gaan, dan meugde ‘m allebei aanpakken daarboven.

 132. Lieve Charlotte, Willem-Jan, Pitou en kinderen,
  Vanaf het moment dat wij de politieauto hier in de straat aan zagen komen rijden en 2 politie agenten bij jullie naar binnen zagen gaan, zijn jullie niet meer uit onze gedachten gegaan. Wat een verschrikkelijk nieuws hoorden wij kort daarna over jullie ouders/opa en oma.

  Wij denken aan jullie en wensen jullie heel veel sterkte en kracht om dit verlies te dragen!
  Liefs,
  Lex en Astrid

 133. Beste Pitou & Charlotte,

  Via mijn zus Chantal kreeg ik het verschrikkelijke bericht over jullie ouders doorgestuurd. Ik had al een kort bericht gelezen over een verongelukt echtpaar aan de Brabantring in Nuenen… ‘toch geen bekenden..?!’ dacht ik nog… Vlakbij waar we opgroeiden, waar we naar De Wettenaer gingen, en in de buurt speelden met en bij vriendjes, vriendinnen en klasgenootjes.

  Wat een heftig nieuws, verdrietig, bizar en ook wrang maar mooi dat ze samen gegaan zijn, na zo’n lang huwelijk… tragisch romantisch. Ik koester warme herinneringen aan de tijd dat ik bij jullie aan huis kwam in De Vroente; een fijn, warm gezin waar ik graag kwam.

  Gecondoleerd met dit onwerkelijke verlies van jullie lieve, geweldige ouders! Ik wens jullie een mooi afscheid toe, en nog meer dierbare herinneringen. Heel veel sterkte en kracht de komende tijd; in gedachten bij jullie!

  Groet & liefs,
  Gabriëlle

 134. Hoi Pitou en Ebby, wat een onwerkelijke werkelijkheid. Wij wensen jullie heel veel sterkte met dit zeer plotse verlies. Liefs Munif, Judith, Chloë

 135. Familie Raap.
  Dit tragisch ongeval ongeval is heel moeilijk te bevatten en ik wil jullie condoleren met het verleis van jullie ouders, oma en opa.
  Hoewel ik al ruim 20 jaar uit de actieve politiedienst ben , herinner ik mij Flip heel goed, als de collega die op 22 september 1977 de RAF terrorist Knut Folkerts wist aan te houden, zeer kort na de schietpartij in Utrecht, waarbij mijn collega Arie Kranenburg werd gedood en ik zwaar werd gewond.
  Flip kwam ik in andere grote onderzoeken, zoals de ontvoering van Toos van de Valk, Freddy Heineken en Gerrit Jan Heijn, waarbij landelijke inzet werd gevraagd van OT en AT. Natuurlijk kwamen onze herinnering van de 22ste september 1977 dan weer naar boven. Vroeg dan ook altijd hoe het met mij ging en ook met de weduwe van Arie Kranenburg. Hij was belangstellend.
  Flip was een uitstekende politieman. Een vakbekwame rechercheur, integer, eerlijk , betrouwbaar en een moedige collega.
  Ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit bijna ondraaglijke verlies.

 136. Woorden schieten te kort… Wij wensen jullie heel veel sterkte in deze zeer moeilijke tijd.

  R.I.P. Toon

 137. We zijn geschrokken van het nieuws dat Flip en Fransje op deze manier zijn overleden. We kenden hen samen als het altijd positief stel mensen.
  Flip heeft ook altijd jarenlang met ons samengewerkt als sfeerscout tijdens de grootschalige evenementen in Eindhoven.
  We wensen kinderen en kleinkinderen heel veel sterke om dit verlies te dragen
  Lo Boelhouwers, secretaris stichting DoMiBo Club, namens
  de vriendenclub van evenementen in Eindhoven.

 138. Charlotte, Pitou, kleinkinderen en verdere familie,

  Niet te bevatten, wat een bericht! Gelukkig hebben we nog de mooie herinneringen en die zullen wij blijven koesteren.
  Wij wensen de familie heel veel sterkte toe met het verwerken met dit onbegrijpelijk groot verlies!

 139. Lieve Pitou, Charlotte, kinderen en familie,
  We wensen jullie veel liefde en warmte. Flip en Fransje blijven in onze gedachte als 2 warme fijne mensen!
  Sterkte Joep en Annemiek Verheijen

 140. Daar komen de twee “grootste boeven” uit Eindhoven weer aan zei Flip wanneer we destijds met onze Harleys aankwamen op de Vroente in Nuenen. De twee “grootste boeven”ook alleen maar omdat we zijn dochters wilden stelen. Fransje wist wel beter.
  Flip een gouden “pik” en Fransje een warm mens. Samen een sterk koppel.
  Charlotte, Pitou en aanhang. Heel veel sterkte en een hoop mooie herinneringen.

  Veel liefs van de gebroeders Metselaar
  Raymond en Ewald

  Fransje en Flip. Een behouden vaart. We zullen met een glimlach aan jullie terugdenken. X

 141. Lieve Charlotte & Pitou

  Samen, Flip & Fransje…een onafscheidelijk paar!
  Altijd een groet als je ze “samen” tegen kwam in het Kernkwartier in Nuenen.
  Ze oogden ook altijd zo gelukkig samen❤!

  Ik ben ontzettend geschrokken van het trieste nieuws. Ik kon het niet geloven wat ik hoorde en het is nog steeds niet te bevatten.
  Ik hoop dat alle berichten van betrokkenheid van de vele vrienden van carnaval, vakanties, (oud) buren,  (oud) collega’s vd politie (zo heb ik jullie vroeger leren kennen, op het politie “Polvo”
  kamp, basisschool de Bijenkorf & daarna op het Eckartcollege) die jullie lieve ouders hadden, veel steun en positieve energie geven! 
  Probeer alle mooie herinneringen te koesteren en haal daar kracht uit. In jullie harten💞 leven ze voort en weten jullie dat ze altijd samen zijn☆☆!

  Gecondoleerd
  Lieve groetjes, Ursula

 142. Charlotte – Pitou en familie.

  Gecondoleerd met het grote verlies van jullie pap en mam.

  Ik ken jullie nog van de vakanties in Spanje( camping Canyelles)
  Ik hoorde altijd die schitterende verhalen van jullie pap over het politiewerk. Mede hierdoor ben ik later ook bij de politie gegaan.
  Eenmaal bij de politie kwam ik Flip vaak tegen en moest altijd vreselijk om hem lachen. Ik kan me jullie mam nog herinneren als een charmante vrouw.

  Heel veel sterkte.

  Ton( Tonnie) Scheepers.

 143. Lieve Pitou en Charlotte en en familie,

  Wat een onvoorstelbaar verlies voor jullie allen.

  Langs deze weg wil ik jullie condoleren en veel sterkte toewensen voor de komende moeilijke periode

 144. Lieve Charlotte en familie,

  Wat een verschrikkelijk bericht. Gecondoleerd met dit verlies. Ik wil jou en je familie heel veel kracht toewensen.

  Conny

 145. Lieve Pitou en Charlotte en familie, wij wensen jullie heel veel kracht en liefde toe bij het verwerken van dit verlies .Heel veel liefs Cees en Yvonne Voets ❤️

 146. Charlotte, Pitou en familie,

  Zeer onwerkelijk en nauwelijks te bevatten. Twee lieve, warme en gezellige mensen zijn plotseling van ons heen gegaan. Altijd gastvrij en behulpzaam. Fijne herinneringen zullen wij van hen voor altijd in ons hart meedragen. De tijden met het Lampegats Carnaval en speciaal de Boerenbruiloft, de Sluitingsceremonie en de Prinsenwaog. Ook kende ik Flip van de Politie, hij heeft nog van mijn vader les gehad op de academie in Doenrade.
  Dank voor jullie vriendschap.

  Gecondoleerd en veel sterkte voor allen

  Henk en Mieke Wieland.

 147. Trots, waakzaam, dienstbaar.

  Heel veel sterkte met dit verlies.

  Hopi Forza.

  Oud collega OT
  Willemstad – Curaçao

 148. Lieve familie Raap,

  Gecondoleerd met het overlijden van Flip en Fransje.
  Herinner je de mooie momenten die jullie met hen hadden en koester deze.

  Mieke Brands-Verstappen

 149. Flip & Fransje, voor mijn gevoel de eníge Soos Toos ouders die we met regelmaat zagen. Jong van geest en altijd gezellig. Eerlijk gezegd was ik wel eens jaloers op zulke ouders. Flip & Fransje is eigenlijk één naam. Een eenheid en hoe bijzonder dat ze ook samen heen zijn gegaan. Maar wat een shock dat het nu al is en op deze manier. Daar zijn geen woorden voor. Gelukkig hebben Charlotte en Pitou zoveel goede vriendinnen waar ze terecht kunnen voor een traan en een lach. Ook bij mij. Sterkte sterke vrouwen en tot gauw lieverds xxx

 150. Lieve Charlotte en Pitou,

  Een onwerkelijk ongeval in een toch al bizarre tijd. Ook wij hadden nog kort geleden een leuk gesprek in het dorp, en natuurlijk komen altijd weer die prachtige anekdotes over de hockeyperiode bovendrijven.
  Flip en Fransje hebben een fijne en zeker onuitwisbare indruk achtergelaten.
  Veel liefs en sterkte……

  Jeroen, Ingrid en Nikki de louw

 151. Lieve Charlotte en Pitou en familie,
  Piet Wiegers (mijn pa) en ik willen jullie condoleren met dit grote en plotselinge verlies. We hopen dat er ’n moment komt dat jullie wat troost kunnen vinden in de mooie herinneringen en verhalen die er zijn. Hierbij ’n kleine bijdrage. Mijn pa Piet Wiegers zat minstens 6 jaar bij Flip in de burgerbrigade in Eindhoven. Naar de verhalen over deze periode, vaak met Flip in de hoofdrol, konden wij vroeger en nu nog steeds ademloos luisteren.
  Wij woonden vroeger vlakbij jullie in Woensel en later in De Vroente in Nuenen, was dat weer het geval.
  Toen mijn pa in 1970 werd neergeschoten door ’n drugsverslaafde (die hij goed kende) in Eindhoven, was Flip er ook al bij, vertelde mijn pa.
  Zelf heb ik ook nog ’n herinnering. In mijn ‘stap-periode’ heeft een ‘incognito’ Flip mij letterlijk ‘in de kraag gevat’ in een ‘foute kroeg’. Hij siste in mijn oor: ‘Hee meisje Wiegers, dat vindt jullie vader niet goed he, dat je hier bent..). Van mijn vader mocht ik jullie ook nog vertellen dat hij degene is die rechts naast Flip staat op het origineel van de foto bij het prachtige krantenartikel. Vol trots liet hij me de originele foto gisteren zien. Herkenbaar in ’t artikel vond ik ’t ‘winkelen’ in de stad. Ook wij waren snel klaar met winkelen omdat ons pa weer ‘ns een diefstal zag gebeuren. Pa (83 jr.) woont nu in Brandevoort en had graag de herinneringen samen nog ‘ns willen ophalen (in Zeeland). Jammer dat het zo niet mag zijn. Wij wensen jullie enorm veel sterkte toe en we denken aan jullie.

 152. Beste Charlotte,Pitou en familie
  Wat tragisch, wat een verdriet, niet te geloven wat jullie nu moeten meemaken, en missen.
  Wij leerden Fransje en Flip kennen bij Speelkr8, waar we vrijwilligerswerk deden.
  Veel,heel veel gezelligheid en warmte van beide gekregen.
  We denken terug aan een mooie liefdevolle tijd met hen.
  Sterkte voor allen.
  Tooske en Jan Schopenhouer

 153. Lieve Charlotte, Pitou en familie,

  Wat zijn wij enorm geschrokken van dit droevige nieuws. Wij condoleren jullie met het verlies van jullie ouders en opa en oma.
  We hadden jullie (groot)ouders net nog gesproken in de straat en samen staan grappen over van alles en nog wat. We spraken vaak met ze over jullie en onze eigen kinderen en kleinkinderen. Ze waren zo trots op
  en blij met jullie.
  Jullie ouders waren hele fijne buren, al veertig jaar lang, die we ontzettend gaan missen.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte toe en hopen dat jullie as woensdag op een goede manier afscheid kunnen nemen.
  Wij denken aan jullie!
  Groetjes, Annie en Edward

 154. Niet te geloven, heb er geen woorden voor , deze lieve mensen uit het leven gerukt! Jan heeft vorige week nog met ze staan te praten, Flip vertelde dat hij zijn motor weg had gedaan, zo abrupt , samen , dicht bij huis verongelukt, op een afschuwelijke wijze! Flip en Fransje wij hopen dat jullie hierboven nog samen jullie feestjes voortzetten ! Charlotte en Pitou en verdere familie , heel veel sterkte ! Wij denken aan jullie , liefs v Jan en José Snijders🌹

 155. Zo plotseling ! Zo onbegrijpelijk !
  Wat hebben we fijn gegolfd met ons clubje, samen gelachen, veel plezier gehad met de sterke verhalen die we allemaal hadden. Wat zullen wij je missen Flip!
  Ad

 156. Charlotte, Pitou en familie,

  Gecondoleerd met jullie ongelooflijk grote dubbele verlies. In mijn zoektocht naar woorden, kwam ik een gedicht van Merel Morre tegen dat ik graag met jullie wil delen.

  uitgezwaaid

  we zwaaien mensen uit
  ons leven
  zonder het vooraf te weten

  ‘was gezellig’
  ‘zie je gauw’
  ‘welterusten’
  ‘ik van jou’

  en wat voelde als een komma
  blijkt uiteindelijk een punt

  we zwaaien uit
  zonder te weten
  omdat je soms
  niet weten kunt
  ….
  Ik wens jullie veel kracht bij het verwerken van dit intense verdriet en gemis.
  een warme groet, Marjon

 157. Afgelopen maandag kwam ik toevallig ter plaatse bij dit bizarre ongeluk, heb mijn brandweerkennis toegepast aan de omstanders die al in het water stonden , helaas een ongeluk met fatale gevolgen. Wij wensen de familie en alle betrokkenen heel veel sterkte en kracht toe om dit te verwerken en een plaats te geven.

  Ton & Noor Crooijmans Willem Carie

 158. Lieve Familie;
  Gecondoleerd met dit vreselijke; niet te bevatten; verlies.
  FLIP; een voorbeeld voor mij als mens; collega politieman en vanaf eind jaren ’70 ook als buurtbewoner. Vele jaren samen mogen werken; veel geleerd; veel gelachen maar ook op zijn tijd serieus en doortastend.
  Waar je “Flip” zegt bedoel je automatisch “Fransje”.
  De Vroente zal altijd een bijzondere betekenis voor mijn vrouw en mij hebben.
  Diep respect.
  Geweldige familie Raap; voor jullie en jullie dierbaren Heel Veel Sterkte gewenst.

 159. Lieve Flip en Fransje,
  Wat hebben we een plezier gehad in de Vroente,
  (te) veel gedronken, tranen met tuiten gelachen en heel veel fijne vakanties met elkaar doorgebracht aan de Zeeuwse kust, in Spanje, en met de boot naar Zweden.
  SWEET MEMORIES dat is zeker!!
  Veel liefs en sterkte voor iedereen , en vooral voor de meiden, kleinkinderen, familieleden, en vrienden !
  Flip en Fransje rust zacht dikke kus Joop en Ellen.

 160. Lieve Flip en Fransje,
  Wat hebben we veel plezier gehad in de Vroente periode,
  (te) veel gedronken, tranen met tuiten gelachen en veel fijne vakanties met elkaar doorgebracht, aan de Zeeuwse kust, in Spanje, en met de boot naar Zweden.
  SWEET MEMORIES dat is zeker!
  Veel liefs en sterkte voor iedereen en vooral aan Charlotte en Pitou, de kleinkinderen familieleden en vrienden.
  Flip en Fransje rust zacht dikke kus Joop, Ellen

 161. Geschokt door het verlies van onze tegenoverburen Flip en Fransje. Jullie waren altijd in voor een gezellig praatje als wij elkaar buiten op straat tegen kwamen. We zullen jullie beiden missen.
  Familie, veel sterkte toegewenst!

 162. Charlotte, Pitou en familie,
  Verschrikkelijk nieuws wat nog steeds niet te bevatten is!
  Ook wij hebben mooie warme herinneringen aan Flip en Fransje.
  We hebben ze goed leren kennen tijdens mijn prinsenjaar 2014/2015 als lieve betrokken mensen. Ook tijdens alle carnavalsfestiviteiten daarna hebben we erg met elkaar kunnen lachen.
  Deze mooie herinneringen bewaren wij met zorg!
  Heel veel sterkte voor jullie.

  Robert Rooijakkers en Willem Luijbregts

 163. Charlotte, Pitou en familie,

  Als oud-collega van de RP heb ik samen mogen werken met Flip en zijn OT en successen mogen delen.
  Een politieman pur-sang, een inspirerend teamleider, kundig en gedreven.
  Nadat ik de politie midden 80-er jaren had verlaten verwaterde het contact en bleef dit beperkt tot korte, maar altijd leuke ontmoetingen, vaak in het winkelcentrum in Nuenen. Flip soms alleen, maar meestal met Fransje naast hem of direct in de buurt. En het maakte niet uit of hij mij of mijn vrouw trof alleen trof of ons samen.
  Lieve, warme mensen.
  Trots om met zo’n kanjer te hebben mogen werken!
  Charlotte, Pitou en alle famieleden heel veel sterkte toegewenst bij het
  verwerken van dit enorme verlies.

 164. Lieve Charlotte ,Pitou en familie

  Hede middag moest ik horen van het noodlottig ongeval via mijn zus. ik had het wel gelezen in de rond de linde , totaal niet wetende dat er twee prachtige bekende mensen in zaten . Die nog niet mochten gaan , maar toch is dit gebeurd .ik wens jullie veel sterkte met dit verlies , en zal altijd terug denken , aan de geweldige tijd die ik had met Fransje en Flip bij heren 4 en zeer zeker de tijd bij jullie thuis ,kaart avonden , en hoop lachen , plezier, carnaval in de stadsschouwburg .enz enz!
  Heel veel sterkte .
  Edwin

 165. Gecondoleerd.
  Sterker dan het verlies is de herinnering die blijft.

  Guido, Hetty, Sandor, Ralph, Simone
  van Oudheusden

 166. Gecondoleerd met het verlies van Flip en Fransje.
  Ongelofelijk wat er is gebeurd.
  Ik ken Flip als politiecollega en later kwam ik hem jaarlijks bij de boerenbruiloft tegen als ‘collega-veldwachter van de Stadse Mert’.
  Het was altijd weer een plezierig carnavalesk weerzien.
  Ik wens jullie veel sterkte om dit verlies te dragen.
  Tini Gilsing, ‘d’n Aachse veldwachter’.

 167. Pitou, Charlotte en kinderen. Wat een schok voor iedereen die Flip en Fransje gekend en of meegemaakt hebben. Hun warmte, oprechtheid en tomeloze vriendschap is op een zo onverwacht moment beëindigd. Wij wensen alle mensen die hun gekend hebben maar vooral de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met de verwerking.

 168. Verbijsterd vernam ik dat afschuwelijke bericht dat Fransje en Flip er niet meer zijn.
  Ruim 20 jaar hebben we tijdens carnaval met elkaar opgetrokken
  In de bus stond Flip altijd op het trapje in het midden van de bus, terwijl Fransje bij ons achter in de bus zat. Wat hebben we verschrikkelijk veel plezier gedurende die jaren. Tijdens de laatste carnaval heb ik jullie voor het laatste gezien, en namen we afscheid met een HOUDOE, niet wetende dat dit voor altijd zou zijn.
  Ik wens het gehele familie heel veel sterkte de komende tijd.

 169. Geschrokken door het plotselinge nieuws wat jullie ouders is overkomen, wens ik jullie Charlotte, Pitou en alle famieleden heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies. De vele mooie herinneringen als collega van Flip zal ik hierbij koesteren.

  Flip en Fransje, Rust Zacht.

 170. Lieve Charlotte en Pitou
  Gecondoleerd . Wat een ongelofelijk groot gemis en verdriet .Wij wensen jullie heel veel sterkte toe

  Lili en Marc Philippart

 171. Charlotte, Pitou en familie,

  Als een bom sloeg dit bericht bij ons binnen. Hoe kan dit nu? Voor Flip en Fransje, altijd zichtbaar en behulpzaam als er een beroep op hen werd gedaan kwam de hulp nu te laat. Als buurjongen van de Zeelsterstraat ken ik heel de familie Raap als sinds ik begon te lopen. Flip nooit te beroerd om zijn mening en kijk op de politiek in Nuenen en Eindhoven met mij te delen is niet meer. Onwerkelijk en nauwelijks te bevatten. Zowel Nuenen als Eindhoven zijn twee kanjers kwijtgeraakt.

  Wij wensen Charlotte, Pitou en familie veel sterkte.

 172. Lieve Charlotte, Willem-Jan, Pitou en familie. Niet te bevatten toen ik het trieste nieuws te horen kreeg van Jolande. Mijn ouders zijn van dezelfde leeftijd ook nog midden in het leven, dat zet je aan het denken. Dat jullie dan ineens achter blijven met alleen maar mooie herinneringen en niets meer om samen met je ouders te delen. Deze afgelopen week heb ik verschillende lieve vrienden en kennissen van jullie gesproken, allemaal heel geraakt en met heel veel medeleven. Ik weet zeker dat het een prachtig, warm afscheid wordt, zoals jullie zijn. Heel veel sterkte samen en tot ziens, hopelijk is er dan weer een mogelijkheid voor een knuffel.
  Lieve warme groet,
  John en Dianne Moeskops

 173. Lieve Charlotte, Willem-Jan, Pitou en familie.
  Niet te bevatten toen ik het trieste nieuws te horen kreeg van Jolande. Mijn ouders zijn van dezelfde leeftijd ook nog midden in het leven, dat zet je aan het denken. Dat jullie dan ineens achter blijven met alleen maar mooie herinneringen en niets meer om samen met je ouders te delen. Deze afgelopen week heb ik verschillende lieve vrienden en kennissen van jullie gesproken, allemaal heel geraakt en met heel veel medeleven. Ik weet zeker dat het een prachtig, warm afscheid wordt, zoals jullie zijn. Heel veel sterkte samen en tot ziens, hopelijk is er dan weer een mogelijkheid voor een knuffel.
  Lieve warme groet,
  John en Dianne Moeskops

 174. We leerden Flip en Fransje kennen op de camping de Schotsman in Kamperland.
  Al weer een aantal jaar geleden kwamen ze met de caravan op de Kreukels staan. Ze vertelde ons dat hun kleinzoon Willem regelmatig naar de nierdialyse moest en dat ze daarom naar Zeeland kwamen.
  De eerste jaren stonden ze tegenover ons en het afgelopen jaar waren ze onze buren.
  Gelukkig vonden ze voor Willem een geschikte donor en vertelde ze met trots hoe goed het met hem ging.
  Met de jaren leerde we ze beter kennen. Flip met veel belangstelling voor uiteenlopende dingen. Fotograferen, wat reeën in de natuur en als er een vliegtuig of iets anders vliegend overkwam trok hij gelijk zijn fototoestel. Hij vertelde over de kookclub en gaf kampeerders advies bij het klaarmaken van kokkels, mossels en oesters. Ze hebben er van genoten werd gefluisterd. Marshall bij de golfclub, op de motor met vrienden, de recherche, genoeg te vertellen en prees de waargebeurde misdaadboeken uitbundig aan.
  Met Fransje samen een visje eten en Flip straalde als hij vertelde hoe lekker het was, je zou er zelf zin in krijgen.
  Ook werd er gesport maar niet te intensief, jeu de boules met de buurmannen. Fransje ondertussen genoot van de zon en keek belangstellend hoe Flip de competitie onderging.
  Flip was, in de goede zin, een wat nonchalante kampeerder. Het stond al snel mooi recht en goed stormvast. Fransje keek er vaak wat bezorgd naar en vroeg de buurmannen om een second opinie. Na het “advies” volgde vaak, met wat hulp, toch een aanpassing of een verbetering.
  Over de televisie is ook heel wat te vertellen, doet hij het of doet hij het niet, altijd een verrassing. Hetzelfde, maar in mindere mate, voor de tablet en telefoon van Fransje. Gelukkig was er een “helpdesk” in de buurt en werd er een oplossing gevonden.
  Flip en Fransje wij hebben van jullie genoten op de camping en zullen jullie missen.

  Charlotte, Pitou, Willem-jan, Willem, Mikky en Ebby we denken aan jullie en hoe jullie je ouders zult missen. Ook alle andere naaste familie van Flip en Fransje gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst.

  Gerrie en Cor van Ee
  Camping De Schotsman Kreukels 170

 175. Wat een vreselijk nieuws!
  Flip en Fransje hebben we sinds 2011 goed leren kennen, wat een lieverds waren het!
  Mooie kijk op het leven en super betrokken bij Lampegats carnaval.
  We gaan ze missen!
  Lieve Charlotte en Pitou heel veel sterkte!!
  Dikke knuffel Christel en Ben Beckmann

 176. Wat een vreselijk nieuws!
  Flip en Fransje hebben we sinds 2011 goed leren kennen, wat een lieverds waren het!
  Mooie kijk op het leven en super betrokken bij Lampegats carnaval.
  We gaan ze missen!
  Lieve Charlotte en Pitou heel veel sterkte!!
  Dikke knuffel Christel en Ben Beckmann

 177. Lieve familie Raap heel veel sterkte met het verlies van Flip en Fransje vreselijk geschrokken gerda Raap van ome Toon

 178. Lieve familie Raap heel veel sterkte met het verlies van Flip en Fransje vreselijk geschrokken .

 179. Beste Charlotte en Pitou,
  Wij hoorden het vreselijke bericht in Spanje, waar we in Lockdown zaten, zijn net terug in Eindhoven en vonden deze link om te kunnen condoleren.
  We kenden Flip en Fransje van de kookclub Gout de Vie, en natuurlijk van de Carnaval. Altijd vrolijk en tijd voor een knipoog, letterlijk en figuurlijk. Eindhoven, Lampegat en Nuenen zullen ze missen (net als wij). Sterkte met de aanvaarding en verwerking van dit feit,
  Ank en Nic Ypenburg.

 180. Lieve familie Raap,

  Met Flip erbij was altijd hectiek en actie. Wat een energie.
  Als overbuurman op De Vroente in Nuenen heb ik Flip en Fransje leren kennen als koppel waar je altijd welkom was. Ook na Flip’s pensionering en mijn verhuizing was elke ontmoeting weer een klein feest. Fransje was altijd geïnteresseerd hoe t met de kinderen ging. En Flip wilde nog even kwijt dat hij zich zorgen maakte over een of andere misdaad.
  Ik kan me voorstellen dat het gemis aan deze ouders enorm groot is. Het dak is van jullie familiehuis geramd.
  Ik wens jullie veel sterkte toe in deze tijd en wijsheid om te beseffen hoe jullie samen een nieuw dak op jullie huis kunnen worden.

  Groet Wim van Amerongen

 181. Lieve Charlotte, Pitoe en familie,

  Woorden schieten tekort.

  Ik kan mij nog goed herinneren dat ik een keer na school naar huis kwam fietsen. Ik zag Flip die zijn Harley-Davidson voor de garage stond te poetsen. Ik gaf hem een compliment over hoe goed de motor eruit zag en voor ik het wist zat ik in jullie achtertuin met een kop thee en een koekje. Jullie ouders waren altijd heel gastvrij en het was gemakkelijk om een babbeltje te maken. Zelfs voor een buurjongen van 15 jaar toentertijd.

  Citaat van Toon Hermans:

  De bomen komen uit de grond
  en uit hun stam de twijgen
  En ied’reen vindt het heel gewoon
  dat zij weer bladeren krijgen.
  We zien ze vallen naar de grond
  en dan opnieuw weer groeien
  zo heeft de arde ons geleerd
  dat al wat sterft zal bloeien.

  Lieve groet van Roel Reinartz, oud overbuur jongen van De Vroente 123

 182. Flip Raap. Uniek mens. Deksels goede diender. Prima rechercheman. Onorthodox. Aanpakker. Snel. Doortastend als geen ander. Voor elk probleem een slimme oplossing. Vaak zelfs voordat het probleem zich aandiende. Fijne, solide collega. Uiterst betrouwbaar. Plezierig in de omgang. Sfeerbrenger. Authentiek. Ad rem. Eigenschappen die hij paarde aan een geweldig gevoel voor humor.
  Heel veel sterkte lieve familie bij het onvoorstelbaar verdrietige verlies van jullie dierbaren.

 183. Lieve Charlotte en Pitou,

  Wij wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke periode van jullie leven.

  Veel liefs Bobbie, Nancy, Gigi, Riet xxx

 184. Beste Charlotte, Pitou en familie,

  Wat een verschrikkelijk en onverwacht bericht afgelopen maandag.
  Bij deze willen we jullie heel veel sterkte wensen.
  We zijn Flip en Fransje de afgelopen jaren vele malen letterlijk en figuurlijk tegen het lijf gelopen. Zowel in Nuenen als in Eindhoven.
  Altijd vrolijk en voor niemand bang (misschien een beetje voor ons?).
  Prachtig hoe ze elkaar konden aanspreken of corrigeren, maar altijd met veel respect en liefde voor elkaar, in onze beleving.

  Ook wij zullen ze missen.
  We hopen op een heel mooi en waardevol afscheid a.s. woensdag.
  Jullie zullen verder moeten met het gemis van ouders, maar met waardevolle, onvergetelijke en prachtige herinneringen.

  Kees en Erna van den Akker

 185. Lieve Pitou en Charlotte,
  Het bericht van het overlijden van jullie ouders heeft me geschokt
  Ik denk terug aan de Wettenaer jaren waar ik juf was en ik jullie ouders heb leren kennen.Ook het gezellige gezin waar mijn oudste dochter met vriendinnetje Pitou speelde. De tekst op de rouwkaart geeft aan hoe ze samen in het leven stonden..ik hoop dat dat jullie troost en steun kan geven. Heel veel sterkte de komende moeilijke tijd…ik denk aan jullie.

 186. Beste Charlotte, Pitou ,

  Wat is dit schrikken met het bericht van Franje en Flip.
  Vele leuke momenten met hun mee gemaakt en ge lachen in en buiten de bus ook buiten het carnaval vaak met plezier naar gekeken .

  Wens jullie heel veel sterkte en troost in de komen tijd , denk aan jullie.

  Lieve groeten Karel

 187. Lieve Pitou, Charlotte , Ebby, Mikki, Willem en Willem-Jan,
  Ik herinner me Flip en Fransje op elke verjaardag en feestje altijd gezellig samen bij jullie aan de keukentafel aanwezig
  Heel veel sterkte.
  X

 188. Verbijsterd waren wij toen we in de krant Flip en Fransje zagen als de slachtoffers van het bizarre ongeluk. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ze waren die middag hier. Bloemetjes uitgezocht. Gezellig gekletst en gelachen aan de kassa maar niet wetende wat kort nadien zou gebeuren…..
  Familie veel sterkte met dit verlies

  Jan en Maria Jansen

 189. Beste familie,
  wij wensen jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies. We bewaren hele mooie herinneringen aan Flip en Fransje, met de name de vele etentjes bij Gout de Vie in Geldrop en de jaarlijkse BBQ’s en Lady Nights. Zij blijven voor altijd in onze gedachten,
  Marion en Maarten van den Nieuwenhof.

 190. Beste Charlotte, Pitou, en verdere familie van Flip en Fransje.

  Wat kan het leven toch zo oneerlijk zijn. In mijn federatieve periode heb ik jullie vader en moeder goed leren kennen. Met veel plezier, lachen en ook serieuze momenten zullen ze altijd bij blijven.

  Toen ik de lift inging om een openhart-operatie te ondergaan was fransje de laatste die mij een hand kwam geven en vertelde dat alles goed zou komen. Onvergetelijk.

 191. Beste familie Raap, bijzonder Charlotte en Pitou. Triest om zo en zo vroeg afscheid te moeten nemen van jullie ouders. Woorden hiervoor zijn er niet en ik heb ze ook niet. Alle sterkte gewenst bij het afscheid van pa en ma. Groetjes uit België van Jac Driessen, de vroegere achterbuurman van Siem.

 192. Dit ongeval verdriet me zeer. Zo onverwacht, onbegrijpelijk en fataal.

  Ik ken Flip nu ruim 59 jaar. De naam Raap echter eerder. Onze vaders waren ook bij de politie in Eindhoven, evenals een broer van Manfred Kok. Gedrieën zaten we voor de toenmalige Gemeentepolitie Eindhoven in dezelfde klas op de politieschool in Doenrade (Kasteel Doenrade). Aangesteld in 1961, op 1 april (ja, echt!), waren we een jaar intern op het kasteel. Daarna (je moest ook nog wel even voor je examen slagen) werden we geleidelijkaan in actieve dienst losgelaten, die voor ons beiden uiteenliep.

  Fransje leerde ik later ook kennen.
  Hun kinderen en kleinkinderen en overige familie wens ik alle sterkte toe, ook namens mijn vrouw Berry.
  Kees Braat

  P.S. Zie Peter van de Wal’s website over de Gemeentepolitie Eindhoven (De Geschiedenis van een Korps – 1920-1994): https://www.eindhoveninbeeld.com/gem_politie/gp_index.php

 193. Lieve familie,

  Het is bijna niet te bevatten, zo’n ontzettend verdrietig verlies.
  Heel veel liefs en sterkte,

  Ger, Esmeralda, Iscander, Florian

 194. Charlotte en Pitou, en kinderen en familie

  Woorden schieten tekort dus rest ons alleen jullie heel veel sterkte te wensen.
  Ook wij zullen ze missen.

  Marjan en Cor

 195. Lieve Charlotte, Pitou en familie,

  Wat een gemis! Wat was het altijd gezellig en mooi om ze te ontmoeten. En wat een steun tijdens de carnaval als prins. Zehebben heel veel positiefs aan heel veel mensen gegeven en veel betekend. Hoop dat dat een beetje troost geeft. Heel veel sterkte !
  Liefs Edwin en Marike van de Weijdeven

 196. Beste familie,

  Nog nauwelijks bekomen van de schrik wil ik jullie namens onze kookclub Gout de Vie Geldrop
  ons medeleven betuigen. Hoewel de club nog niet zo lang bestaat is er een warme vriendschap
  ontstaan tussen de leden. Flip was hierbij nadrukkelijk aanwezig met zijn verhalen over zijn rijke
  ervaring als amateurkok. Menig professional zou veel van hem kunnen leren. Ook zijn principiële
  instelling om tijdens de kookavonden geen glas wijn te drinken was indrukwekkend.

  We gaan Flip erg missen en we zullen nog vaak fijne herinneringen ophalen.

  De waarde van het leven wordt bepaald door de mensen die je leert kennen.
  Wij weten dat Flip en Fransje een stukje van deze waarde hebben ingevuld.

  Het bestuur en leden van onze club wensen jullie erg veel sterkte.

  p.s. Vanwege hun betrokkenheid willen we een donatie doen aan de Nierstichting.
  Is het mogelijk dat jullie het rekeningnummer en omschrijving doorgeven?

  Met vriendelijke groet,
  Namens bestuur en leden.
  Jan Burgering
  040 295 00 75
  0653-231230
  Microlab Strijp-S
  Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven

 197. Lieve Pitou, Charlotte en familie,
  wat een ongelofelijk verdrietig bericht…

  Ik heb Flip als veldwachter leren kennen in de jaren dat ik de communicatie van de FEC verzorgde. Een mooie drie-eenheid met Frans en Ben. Eén van zijn gevleugelde uitspraken naar mij was: “Meiske, dit moet je niet opschrijven hè, maar….” en dan kwam er weer een verhaal van ‘inside’. Het vertrouwen was blijkbaar groot. En dat was wederzijds!
  Het gemis van deze twee mooie mensen zal groot zijn, vooral voor jullie. Weet dat ze er altijd bij zullen blijven, zolang er over hen wordt gepraat.
  https://www.youtube.com/watch?v=IR_yg0ECI0k
  Heel veel sterkte en kracht in de komende tijd

  Marloes Kuyten

 198. Flip was er als ‘veldwachter’ bij, toen ik ik 2009 in de ‘on-echt’ werd verbonden. Ik heb regelmatig nog contact gehad, die herinneringen zal ik koesteren. Ik wens Flips en Fransjes familie en bekenden alle sterkte.

  Jos Wevers, Alias Sjefke van de Zandhoeve.

 199. Lieve Pitou, Charlotte en familie,

  Wat een vreselijk nieuws en wat een gemis
  een verdrietige tijd wens jullie veel sterkte toe.
  Veel liefs, Ger

 200. Lieve Flip en Fransje,

  Eigenlijk alleen met de carnaval zagen we elkaar even. Vlug een praatje en snel een biertje en dan weer door met de “verplichtingen”. Het zal wennen zijn, voor familieleden, alle nabestaanden, (carnavals)vrienden en kennissen maar we zullen jullie allemaal op onze eigen manier gedenken. Een kleine trotst is dat jullie weer samen zijn want dat is altijd zo geweest.

  Lieve carnalsgroet,

  Martijn

 201. Lieve familie Raap,

  Toen ik het bericht hoorde kon ik het niet geloven. Wat een fijne en lieve mensen. Met Flip jaren als collega gewerkt en hele mooie spannende momenten bij de recherche met hem meegemaakt. Woorden schieten te kort. Veel sterkte in deze moeilijke tijd.

  Piet Jorens

 202. Beste familie Raap ,
  Van harte gecondoleerd met het verlies van Flip en Fransje, die ik heb leren kennen als een heel warm, betrokken en gezellig stel.
  Wens jullie allen heel veel sterkte toe.

 203. Beste familie van Flip en Fransje,

  Heel erg veel sterkte gewenst met dit grote verlies.

 204. Lieve Familie Raap,

  Heel veel sterkte met het verlies van Flip & Fransje.
  Zoals ik de mannen van Raap leerde kennen,
  allemaal het hart op de juiste plaats.

 205. Lieve Pitou en Charlotte,

  Gecondoleerd met het verlies van jullie pap en mam. Heel veel sterkte morgen en de komende tijd voor jullie allen!

  Elke van Buul

 206. Beste familie,
  Met het verlies van Flip en Fransje is de wereld een stuk minder mooi en in ieder geval minder bijzonder geworden! Wát een voorrecht om beiden te hebben mogen kennen! Iedereen veel wijsheid en troost gewenst bij het een plaats geven van dit verdriet!

 207. Lieve Familie, ik heb Flip en Fransje ruim 35 jaar mogen kennen. Ik werd getroffen door dit verschrikkelijke nieuws , woorden schieten dan ook te kort om dit te benoemen. Onze eerste kennismaking was de vraag van Flip ” kende gij 4 weken op onze Kevin passen ” . Jullie geweldige Duitse herder. Daarna zijn we elkaar niet uit het oog verloren , mede door het feit dat ik ook bij die ” Pliesie” kwam. En natuurlijk carnaval. Met jullie caravan bracht Flip ons naar Zeeland , het was altijd goed. Veel hebben we gelachen en ook gehuild. Deze schok is onwerkelijk en enorm groot, ik wens jullie dan ook
  heel veel kracht allen met het verwerken van dit onmetelijke verlies. Rob & Emmi Cavens Zeelsterstraat 202 5652 EP Eindhoven.

 208. Hoewel we collega’s waren kende ik je alleen van naam. Want die had je. Ik leerde je pas in levende lijve kennen in een andere rol van je: de Veldwachter van het Eindhovens carnaval. Ik volgde toen een jaar lang prins Carnaval met mijn camera.
  Je voldeed aan alle beschrijvingen die ik eerder gehoord had. Zo leerde ik ook Fransje kennen. Waar jullie ook verschenen ik kreeg er altijd een glimlacht op mijn gezicht van.
  Een glimlach die altijd zal blijven als ik aan jullie denk.
  Ik wens familie en vele vrienden veel sterkte toe met de verwerking van dit tragische verlies.

 209. Pitou en Charlotte, en Familie Raap wat ‘n verdriet, …..niet te bevatten….
  Ton kent heel de Familie Raap van de Zeelsterstraat (171), wij wonen ook vanaf het begin in de Vroente (79) en kwamen daar Flip weer tegen.
  De Vroente is in rouw … heel veel sterkte gewenst om dit te verwerken..
  Ton en Marian Smeets

 210. Beste Charlotte, Pitou en familie,

  Onbegrijpelijk, zo plotseling; wat een gemis.
  Flip en Fransje niet meer in ons Lampegat. Dat wil je toch niet geloven.

  Graag willen we jullie heel veel sterkte toewensen in de komende tijd.
  Ook wij zullen ze heel erg gaan missen

  Veel sterkte en veel liefs, Jan en Marion.

 211. Charlotte, Pitou en familie Raap, wij wensen jullie ontzettend veel sterkte voor nu en in de toekomst met dit enorme verlies. Wat een prachtig interview. Wij denken aan jullie.

 212. Beste familie,
  Wat kan ik nog zeggen ? Al zoveel mooie woorden zijn geschreven. Flip, mijn chef in mijn jonge recherche jaren. Als we dan een aanhouding moesten aanvragen…… de zin nog niet afgemaakt hebbende of Flip riep al: ” Halen, halen die gast”. Een man van de werkvloer. Heerlijk om mee te werken. En dan maar niet te spreken over alle carnavals waar we elkaar altijd wel een keer tegenkwamen. Ook deze “Raap” heeft een apart plekje in m’n herinneringen gekregen.

  Heel veel sterkte en blijf de herinneringen herinneren.

 213. Wat begon als een verkeersongeluk eindigde een dag later in een grote schok. Oeps dan komt het wel even dichtbij en binnen. Stil van. Nog eens lezen, ja echt waar wel Flip en Fransje, Fransje en Flip. Het is niet te bevatten, langzaam werkelijkheid. Ik weet niet hoelang de herinneringen teruggaan, maar wel ver. Carnaval, koken, Culinair, Stadspaviljoen of was het Frankrijk, Le Haget! Ouwehoeren, heerlijke verhalen! Gave herinneringen aan Flip en Fransje, Fransje en Flip! Vaak samen, altijd vriendelijk en vrolijk! Zo wil ik er aan blijven denken. Dank voor jullie geweldige bijdrage aan ‘ons’ Eindhoven. Dank voor gewoon jullie, Flip en Fransje! Heel veel sterkte meiden en rest van families!! Een geweldig afscheid, intiem nu. Hopelijk later eens eentje voor ‘ons’ Eindhoven. We denken aan jullie, xx
  Liefs Lei

 214. Ik heb Flip en Fransje leren kennen toen ik in 2006 een paar maanden in Frankrijk ging werken. Net mijn middelbare school afgerond, nog nooit was ik zo lang van huis geweest. Wat vond ik het spannend… En toen waren Flip en Fransje daar. Ik werd met open armen ontvangen en ze ontfermden zich over mij. Ook in de daarop volgende zomers hebben we mooie herinneringen gemaakt. Flip legde met zijn camera alles vast en kon het ook niet laten om op de camping politie-agent te spelen. Want o wee als mensen te hard reden. Zijn politieskills waren handig, zoals die ene keer toen een caravanslot niet meer werkte en de deur niet meer open kon. Flip had overal een oplossing voor. Fransje was een ster in tosti’s maken, vond het geen probleem in de Franse zon mijn haar te knippen en was altijd in voor een praatje. Iedere zomer weer, we konden voor alles bij hen terecht. Het waren bijzonder lieve mensen…

  Wat is het verschrikkelijk om te lezen dat ze op deze manier om het leven zijn gekomen. Ik wens de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 215. Lieve Flip & Fransje jullie waren lieve mensen! Ik ga jullie missen heel veel sterkte lieve kinderen en dierbaren we denken aan jullie Liefs Astrid & Ari -Jan

 216. Lieve familie
  Ik wens jullie heel veel sterkte toe. Je ouders in een klap verliezen is bijna ondraaglijk. Hopelijk vinden jullie een manier om dit een plaats te geven.
  Ik heb de eer gehad om met alle drie te mogen werken bij de politie. Met Simon het meest op straat. Als de 3 broers bij misstanden uit kwamen, waren de rapen snel gaar en de problemen de wereld uit geholpen.
  Het was geweldig om daar deel van uit te maken.
  Met vriendelijke collegiale groet
  Martien van Hout

 217. Beste Charlotte , Pitou en familie,
  Nogmaals van harte gecondoleerd met het verlies
  van jullie ouders. Heel veel sterkte.

  ps wij hadden problemen met de pc, vandaar de kaart

 218. Beste familie,
  Het was in 1961, dat wij Flip leerden kennen op de politieschool in Doenrade. We lagen elkaar wel, allebei een Vespa. We gingen ieder onze eigen weg in de politiewereld. Bijna zestig jaar later lezen we op een morgen in de krant wat er is gebeurd. We zijn heel wat tegen gekomen in mijn carrière, maar dit sloeg in als een bom. Niet te bevatten, maar het gebeurt.
  Onze oprechte deelneming en heel veel sterkte bij dit zware verlies.
  Ad en Mieke van der Vleuten
  Voerendaal.

 219. Charlotte en alle verdere familie vrienden en kennissen heel veel sterkte met het verlies van je ouders ik weet hoe het voelt als ze alle twee tegelijk uit je leven worden gerukt ik hoop dat je net als ik troost kan halen bij de gedachten dat ze samen zijn gegaan denk aan aale mooie momenten die ze samen hebben gehad .

 220. Lieve Charlotte, Pitou en familie,

  Woorden zijn niet te vinden,
  Mooie herinneringen wel ……

  Heel veel sterkte!

 221. Lieve Charlotte, Pitou en familie,
  We denken met warme gevoelens terug aan Flip en Fransje, met name uit de tijd dat Flip begeleider was van ons vriendenteam bij HCN (heren 3). Jullie vader was een prachtige kerel met mooie verhalen. Meestal vergezeld door Fransje, een lieve en charmante vrouw. We wensen jullie heel veel sterkte met dit plotselinge en enorm verdrietige verlies. We denken aan jullie, dikke knuffel van ons. Frank en Anita Pas

 222. Beste familie,

  Gecondoleerd met dit enorme verlies en haal kracht uit de ontelbaar vele mooie herinneringen en de gedachte dat ze voor altijd samen zijn!
  Wij hebben Flip en Fransje leren kennen via Simon, Paikum, Willem en Max.
  Mensen om nooit te vergeten. In het leven altijd samen, nu ook weer samen.

  Sterkte en liefs,
  Peggy, Kim en Niels 🌹💫

 223. Het is niet te bevatten, wat ‘n verdriet voor jullie! Charlotte en Pitou wens jullie morgen heel veel sterkte.
  De vele mooie herinneringen blijf ik koesteren.
  Ed Creemers

 224. Woorden schieten echt tekort. Flip en Fransje; warme harten, lieve woorden, altijd een glimlach, een luisterend oor, oprechte interesse. Een beetje pap en mam in mijn tijd bij Checker. Wat een verlies. Ik wens alle nabestaanden ontzettend veel sterkte en kracht toe!

 225. Lieve fam. ontstellemd en verschrikkelijk korte tijd geleden nog ff gebuurd alles was goed Flip had zijn moter weggedaan met pijn in het hart. Wij hadden Flip nog een compliment gegeven omdat Fransje er nog zo goed uit zag, kortom lachen . En dan nu dit het is niet te bevatten, wensen alle sterkte toe. Twee geweldige mensen hebben ons verlaten. Jammer jammer.

 226. Er is ons een stukje Bourgondisch Brabant ontvallen… en dat doet zeer.
  Als wij denken aan Fransje en Flip, denken wij aan hartelijkheid, belangstellend, gezelligheid, warmte maar ook rechtvaardigheid, eerlijkheid en heel véél humor; twee lieve warme mensen. Zij hadden het leven lief…en toen dit noodlottig ongeval.

  We hebben Flip en Fransje voor de allereerste keer ontmoet bij Speelkr8, mensen die er zijn voor andere mensen….
  Nu zijn wij er voor jullie Charlotte, Pitou, Ebby, Mikki, Willem en Willem-Jan. 😘

  Menno & Femke
  Veerle & Philip

 227. Lieve familie Raap.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht om het grote verlies van jullie ouders en grootouders.
  Ik zal Flip missen tijdens het wekelijkse golf rondje. Ik vond het een voorrecht om je tijdens het werk bij de politie te leren kennen.
  Ad en Henriëtte Brekelmans

 228. Beste familie
  Via deze weg wil ik jullie heel veel sterkte wensen met dit grote verlies van twee hele fijne mensen .

  Liefs Chantal janssen-de Brouwwr

 229. Charlotte, Pitou en alle naaste familie, gecondoleerd met dit onvoorstelbare verlies… heel veel sterkte gewenst.

 230. Al 8 jaar bezorg ik de post in de Vroente en ik heb Flip en Fransje leren kennen als twee ontzettend vriendelijke mensen die altijd in waren voor een praatje. Precies in de week van het fatale ongeluk was ik in Nederwetten ingezet en moest ik het vreselijke nieuws van een collega.
  Ik zal ze heel erg gaan missen!
  Heel veel sterkte gewenst bij het verwerken van dit enorme verlies!

 231. Wat een verdriet voor jullie allemaal! Lieve groet, Ralf en Lieke van Lieshout

 232. Wat een vreselijk verlies! Er zijn geen woorden voor hetgeen er gebeurd is. We gaan jullie ontzettend missen op de Schotsman. Wij wensen familie en vrienden heel veel sterkte ……

 233. Charlotte en Pitou en verdere familie,

  Heel veel sterkte bij het verlies van jullie ouders. Als oud collega heb ik veel goede herinneringen aan Flip en ook uiteraard aan Fransje. We zullen ze nooit vergeten.

 234. Beste Charlotte, Pitou en familie,

  De gebeurtenis is nog niet helemaal doorgedrongen laatstaan verwerkt.
  Wanneer je politiewagens, de brandweer en een heli hoort dan denk je ‘Oh er is weer ergens iets goed fout’. Maar, dat is dan altijd verweg en het is ‘die ander’ die het treft. Tot Edward Noll het vreselijke nieuws kwam brengen. Het was een klap met een voorhamer. Het kon niet waar zijn. Flip, een prima chauffeur, met Fransje in het water rijden en dan zulke gevolgen. Het was waar en we konden er niet van slapen.
  Wat een fijne ouders verliezen jullie, de familie en jullie vrienden. En wat een fijne buren verliezen wij. Ze stonden altijd klaar voor een praatje of hulp. Een paar jaar geleden nam Flip nog deel aan een werkgroep in De Vroente om de straat en het groen te vernieuwen. Mede door zijn inzet werd het een enorm succes. Verhalen, vaak leuke en ‘sappige’, gingen altijd over ‘wij’; Flip en Fransje.
  F&F beleefden alles samen zo leek het.
  Een paar dagen voor het ongeluk kwam Flip nog een DVD brengen met foto’s van de kringgildedag 2019 in Nuenen. ‘Die foto’s zijn beter bij jou thuis’ zei hij. ’t Is iets voor je gilde en dan kunje jezelf ook nog eens zien. Ook toen hebben we nog gezellig staan praten over fotografie, koken, en vakantie.
  F&F waren rustige buren maar ze waren er altijd.
  We missen ze en hopen dat jullie het verlies kunnen verwerken in de wetenschap dat ze ook nu samen zijn.
  Van harte gecondoleerd!

  Hans Visser & Tilly Hegger

 235. Flip, een doorgewinterde politieman waar ik veel van heb geleerd, met name in de zg groene dienst in Eindhoven in de zeventiger jaren. Vooral in de periode van de zg rode jeugd veel respect gekregen voor Flip en zijn werkwijze. Ik heb er in mijn verdere loopbaan in de opsporingswereld veel plezier aan gehad.
  Familie veel sterkte gewenst met het verlies van ouders en opa en oma.

 236. Lieve Charlotte, Pitou, Willem-Jan, Willem, Mikki en Ebby,

  Toen ik door mijn broer gebeld werd met het nieuws van het overlijden van jullie lieve ouders kon ik het nauwelijks geloven. Wat afschuwelijk dat jullie hen tegelijk op deze manier moesten laten gaan.
  We hebben langs andere weg al iets laten horen, maar wensen jullie voor vanmiddag, en de komende dagen en weken heel veel sterkte. Blijf dicht bij elkaar.

  Groetjes van Olaf, Tineke, Rik, Irene en Esther Agterbosch

 237. Ook via deze weg heel veel sterkte en kracht gewenst aan alle familie en nabestaanden. We gaan ze beide enorm missen in het Lampegatse.

  Ralph Buisman
  Cv de Bolhoedjes en “collega” fotograaf

 238. Via deze weg ook heel veel sterkte vandaag en de komende tijden . Het gemis zal erg groot zijn de herinneringen zullen grootser worden . Hier hangt net als op meer plaatsen de vlag inmiddels halfstok.

 239. Lieve Charlotte, Pitou en familie,

  Van harte gecondoleerd. Wij wensen jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit compleet onverwachte verlies. Een verlies dat voor jullie enorm zwaar is. Een verlies voor iedereen een verlies van een ontzettend lief paar.

  Hillegon en Maarten Cools

 240. Ik heb Flip en Fransje leren kennen in de 70er jaren. Als sportdocent bij het korps, verknocht aan judo. Zo ook Flip en zijn broer Joop. Flip een echte knokker, zijn “uchi mata”, was bekend. Flip en Fransje jullie waren ontzettend fijne en lieve mensen.
  Veel kracht bij de verwerking van dit enorme verlies.

 241. Een ferme handdruk, een hand op je schouder en een gulle lach. Zo zullen we ons Flip en Fransje herinneren. Carnavalsvereniging Café Wilhelmina is verdrietig en wenst de familie en verder iedereen waar een leegte achterblijft veel sterkte en kracht.

 242. Lieve Flip Fransje Charlotte Willemjan Willem Mikki, Pitou en Ebby

  Koester de mooie herinneringen
  Jullie mooie gezin was, is en zal altijd zijn!!!

  Heel veel sterkte en Liefs,
  Vic Jos Tijn en Pim

 243. Ik heb Flip en Fransje een zomer mogen meemaken in het Franse Montesuieu, waar zij als vrienden van Cees en Maarten meehielpen op de camping. De liefde spatte er bij ze vanaf en altijd positief. Flip ”de snor” en Fransje het moedertje, altijd liefdevol zorgen. Ook jullie gezin en aanhang was er toen en wat was het gezellig aan de grote tafel! Fransje noemde Flip en mij toen wel eens liefdevol boefjes als we weer eens binnenmonds grapjes maakten en we allebei bijna op de grond lagen van het lachen. Ook zal ik nooit je wijsheid vergeten die je deelde in de auto onderweg naar de supermarkt.
  Ik ben blij jullie gekend te hebben en zulke warme herinneringen te mogen delen met zovelen. Jullie waren zulke mooie mensen en het gemis zal enorm zijn. Heel veel sterkte en liefde voor Charlotte, Pitou, familie en vrienden.

 244. Beste Charlotte, Pitou en familie,

  Namens de familie Amadsamingin, onze condoleances met het verlies van Flip en Fransje Raap.

  Heel veel sterkte en liefde gewenst in deze zware tijden.

  Fam. Sapar en Jeane Amadsamingin (zus van Paikem Raap)

 245. Ik wil iedereen die hen lief had, heel veel sterkte wensen met dit grote verlies. 🦋🙏🏽

  Mandy Pieterse, dochter van oud politieagent Leen Pieterse.

 246. Beste familie Raap, we streden bijna om de titel wie de meeste familieleden bij de politie Brabant had. Er waren meer gelijkenissen. Ook jullie bloed is blauw. En Flip was daar een exponent van. Geweldige vent, mens, collega. Ik heb toch een redelijke babbel maar bij Flip moest zelfs ik passen. Zijn vrouw nooit ontmoet maar kan niet anders als sterk mens naast Flip. Beste familie, toch al zwaar getroffen, heel veel sterkte nu en komende tijd. Mede namens rest familie: Henk van Middelkoop

 247. Dag Charlotte, Pitou

  Gecondoleerd en heel veel sterkte de komende tijd

  Arnoud

 248. Lieve Pitou, Charlotte, familie,

  Wat een prachtig afscheid hebben jullie Flip & Fransje gegeven: met een lach en een traan, maar vooral met heel veel warmte en liefde!
  Leuk dat Canyelles nog even genoemd werd, want daar heb ik jullie leren kennen (Pitou voornamelijk)…heb erg mooie herinneringen aan die vakanties!

  Ook al zien en spreken we elkaar niet of nauwelijks meer, weet dat ik aan jullie denk en met jullie meeleef.

  Liefs,
  Saskia Neele-Janssen
  (Dochter van Jac & Anny Janssen-Merkelbach)

 249. Lieve meiden
  Wat kijk ik met heel veel plezier terug op de 3 motorvakanties in Amerika met nol,André,bart,hans Flip en ikzelf.
  Flip was daar mijn slapie .elke ochtend als eerste en s,avonds als laatste moest er gerookt worden door Flip,ik was net gestopt.hij zei dan steevast als er rook uitkomt weet je dat ik nog leef.
  Bij terugkomst moest er altijd een bos rozen voor fransje worden geregeld.wat een fijn stel was dit. Meiden heel veel sterkte,ik heb met bewondering de uitvaartplechtigheid gevolgd,bravo.
  Gegroet Pieter hilbrand

 250. Lieve meiden
  Wat kijk ik met heel veel plezier terug op de 3 motorvakanties in Amerika met nol,André,bart,hans Flip en ikzelf.
  Flip was daar mijn slapie .elke ochtend als eerste en s,avonds als laatste moest er gerookt worden door Flip,ik was net gestopt.hij zei dan steevast als er rook uitkomt weet je dat ik nog leef.
  Bij terugkomst moest er altijd een bos rozen voor fransje worden geregeld.wat een fijn stel was dit. Meiden heel veel sterkte,ik heb met bewondering de uitvaartplechtigheid gevolgd,bravo.
  Gegroet Pieter hilbrand en madeleen hilbrand

 251. Beste familie Raap,
  Langs deze weg willen wij jullie sterkte toewensen met het overlijden van jullie ouders, grootouders Flip en Fransje. We hebben ze leren kennen als hele fijne mensen die positief in het leven stonden. Helaas is hieraan plotseling een eind gekomen.
  Flip en Fransje, rust in vrede.

  Pai en Wilma Soerokromo

 252. Heb zojuist de uitvaart bekeken, het begon als een sprookje en het eindigde “sprookjesachtig”!
  Ik heb nog nooit zoiets moois gezien en dat in deze Coronatijd.
  Ik vond het zo in de stijl van Flip en Fransje, wat zouden ze TROTS zijn.
  Heel veel liefs, kracht en sterkte!

  Leo en Carla van de Weijer

 253. Lieve familie, ik heb het afscheid van jullie ouders gevolgd via de live stream. Jullie vader heeft de dader gepakt van het neer schieten van mijn vader Leen Pieterse en zijn collega Arie Kranenburg op 22 september 1977 in Utrecht.
  Ik ben jullie vader hier heel dankbaar voor. En ik wil jullie heel veel sterkte wensen met dit grote verlies.
  Wat een mooi en bijzonder afscheid was het. 🦋🦋

  Mandy Pieterse,
  dochter van (oud) collega Leen Pieterse

 254. Beste familie van Flip en Frans Raap.

  Ik wens jullie veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  Ik kende Flip en Fransje al vanaf dat Flip begon als Veldwachter in ons Lampegat . Ik kwam ze overal tegen tijdens carnaval en de laatste jaren op het strijps kreijefeest waar ik de als EHBO-er paraat sta. Ik kreeg bij het afscheid van de karakters de mooie speld. En ik kreeg een jaar later te horen dat ik wel bijzonder moest zijn voor de karakters want er waren er niet zoveel van gemaakt. Ik zal Flip en Frans missen tijdens het Lampegatse carnaval. Maar jullie heel veel sterkte en ik hoop dat jullie terug kunnen kijken op een mooie tijd.
  Salaai Flip en salaai Fransje

  Van Cora Molenbroek
  Molenbroek Maritiem BV.

 255. Beste familie van Flip en Frans Raap.

  Ik wens jullie veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  Ik kende Flip en Fransje al vanaf dat Flip begon als Veldwachter in ons Lampegat . Ik kwam ze overal tegen tijdens carnaval en de laatste jaren op het strijps kreijefeest waar ik de als EHBO-er paraat sta. Ik kreeg bij het afscheid van de karakters de mooie speld. En ik kreeg een jaar later te horen dat ik wel bijzonder moest zijn voor de karakters want er waren er niet zoveel van gemaakt. Ik zal Flip en Frans missen tijdens het Lampegatse carnaval. Maar jullie heel veel sterkte en ik hoop dat jullie terug kunnen kijken op een mooie tijd.
  Salaai Flip en salaai Fransje

  Van Cora Molenbroek
  Molenbroek Maritiem BV.

 256. Wat een SUPER mooi afscheid!!
  Ik wil jullie heel veel kracht en sterkte wensen met dit grote gemis!
  We hebben leuke herinneringen aan de mooie tijd in Canyelles in Spanje

 257. Lieve Familie Raap,

  Wat schrokken wij van het trieste bericht van Flip & Fransje…. Dat kon toch niet waar zijn??? Helaas was het dus wel de waarheid…
  Pffff… wij waren als familie meteen stil en met onze gedachten allemaal bij jullie.

  Ik herinner me altijd de glimlach van jullie pap en mam!!! Als ze voorbij reden in de auto, of ik voorbij hun huis fietste in de Vroente… Altijd vrolijk en even zwaaien.
  Wat ik (Juul Dekkers) me altijd nog goed kon herinneren was dat ik altijd die mooie katten bij jullie mocht komen aaien… geweldig vond ik dat! En mijn broer (Bob Dekkers) bij Flip achterop mocht naar zijn Gala van het Lorenz Casimir.

  We hebben Flip & Fransje vanmiddag buiten staan uitzwaaien ter hoogte van ons oude huis, de Vroente (192). Het was mooi…. héél mooi… met al die motoren voorop. Prachtig afscheid!!!!! En daarna de uitvaart online zitten kijken met een zakdoek op de bank. We hebben genoten van alle mooie toespraken en foto’s/muziek….

  Wij willen jullie heel veel sterkte wensen de komende tijd!!!

  Liefs,

  Arno, Petrie
  Bob, Juul

  Dekkers

  (Voorheen woonachtig in de Vroente 192)

 258. Vandaag op afstand mee mogen kijken naar het afscheid van twee geweldige mensen. Canyelles daar liggen onze roots, Carnaval niet te vergeten natuurlijk Flip als munne steun en toeverlaat als marshal op Golf De Gulbergen. Maar meiden (Charlotte en Pitou) …. er vallen geen peren van een appelboom en daar mogen jullie (en wij) enorm trots op zijn!! Frank en ik horen dit ook vaak! Koester dit en weet dat je het GOED doet! Sterkte en die appelboom kennende gaat dit jullie samen lukken!! SIL

 259. Er was eens … Flip & Fransje, de prins en zijn prinses, de veldwachter & zijn assepoester en al hun avonturen. Maar vooral: hun dochters. Want wat een waardig afscheid boordevol betekenis. Helemaal des Flip & Fransje. Die prachtige aankomst, jullie verhalen, de kleinkinderen en al die foto’s. De lichtheid, lach & traan en ergens het vreedzame gevoel van ‘zo is het goed’. In alles scheen die boodschap door. Met motorgeronk, tromgeroffel en een haag gebracht … en toen met 2 zwaaiende dochters op weg naar de laatste groet. Flip & Fransje … een klein sprookje. Ze leefden lang en gelukkig. Nu voor altijd in herinnering. Vaarwel.

 260. Vandaag veel aan jullie gedacht.
  (Niet gekeken, dat vond ik te intiem)
  Ik hoop dat jullie een mooie laatste herinnering hebben kunnen maken.
  Heel veel sterkte te komende tijd, neem de tijd en ben extra lief voor elkaar.

  Liefs jullie overbuurmeisje van de Vroente

 261. Hele mooie en fijne herinneringen aan Flip en Fransje op Chateau le Haget in Frankrijk. Flip als de man die alles kan, van techniek tot aan de keuken. Fransje die als een moederkloek voor alles zorgde. Van het winkeltje tot aan de ijsjes verkoop bij het zwembad. Een ’s avonds gezelligheid met hen op het terras. Zij hoorden bij Haget !
  Ondanks dat het contact verwaterde was het een schok te horen dat ze waren omgekomen bij dat verschrikkelijke ongeluk in Nuenen.
  Veel sterkte voor Pitou en Charlotte en familie. Jullie zullen geweldige ouders, schoonouders en grootouders missen.

 262. Flip en Fransje zijn 34 jaar onze buren geweest. Goede buren waar we achterom konden binnenlopen en altijd hartelijk ontvangen werden. Flip altijd aan het rommelen in tuin of garage, Fransje liefst zittend of liggend in de zon. Echte buitenmensen. Geregeld hoorde je ze elkaar toeroepen: Fransje, kom eens kijken. Flip, je moet nog … Waar is dat ding nou gebleven?
  Als er bezoek kwam, werden alle activiteiten gestopt om diegene hartelijk te ontvangen.
  Een van de ‘grote raadsels’ voor ons was een bijzonder ochtendritueel. Een van de twee opende de deur naar de garage, bleef daar even en liep dan weer terug naar huis. We snapten nooit waarvoor dat iedere ochtend nodig was.
  De deur naar de garage bleef de hele dag op een kier ten teken dat er iemand thuis was.
  De afgelopen jaren kwam Fransje ons altijd even zeggen dat ze naar Zeeland gingen. Dan hielden we een oogje in het zeil en gaven tijdens tropische weken de tuinplanten water. We wisten nooit precies wanneer ze weer terug zouden komen, maar we daarvoor hoefden eigenlijk alleen die deur in de gaten te houden.
  In de garage stond jarenlang de Harley die door Flip blinkend gepoetst werd. Soms hoorden we hem de motor starten en laten brullen. Dan zat hij er vol trots op, zonder dat het tot een ritje kwam.
  “Heerlijk, dan voel je dat je wat tussen je benen hebt!’ vertelde Flip een keer. Sindsdien werd de Harley door ons aangeduid als de Vibrator van Flip.
  Flip was altijd aanwezig in de tuin en in de buurt. Hij was een vaste constante voor ons. Fransje was er altijd vlakbij en wist precies met wie hij sprak en waar het over ging. Ze konden elkaar duidelijk niet missen.
  En nu, Flip en Fransje, zullen we jullie missen.
  We wensen Charlotte, Pitou, hun gezinnen en overige familieleden heel veel sterkte toe de komende tijd.

 263. Lieve familie.
  Niet te begrijpen hoe zoiets als een stoeprandje raken zo rampzalig kan uitpakken.
  Ik koester nog steeds de prettige contacten die ik in de politiejaren met Flip heb gehad.
  Altijd enthousiast, en nooit om een praatje verlegen bij voorgeleidingen op het parket in Den Bosch.
  Ongeloof over hetgeen Flip en Fransje nu is overkomen blijft.
  Ik wens alle familie leden veel sterkte, en hoop dat de fijne herinneringen die we hebben aan Flip en Fransje lang bij ons mogen blijven en enoge troost kunnen bieden.

 264. Lieve familie,

  Ik wil jullie heel veel sterkte en kracht wensen met dit grote verlies.
  Wat een mooie herrineringen hebben we samen gemaakt……..

 265. Hello, its good piece of writing regarding media print, we
  all be familiar with media is a enormous source of facts.

 266. With havin so much content do you ever run into any issues
  of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of exclusive
  content I’ve either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any solutions to help
  stop content from being ripped off? I’d certainly appreciate it.

 267. You’re so awesome! I don’t suppose I’ve read through something like that before.
  So nice to discover another person with some genuine thoughts on this topic.
  Seriously.. many thanks for starting this up. This website is something that
  is needed on the internet, someone with a little originality!

 268. hi!,I like your writing so a lot! share we keep up a correspondence more approximately your article on AOL?

  I need an expert on this space to unravel my problem. Maybe that is you!
  Having a look ahead to peer you.

 269. Hi would you mind stating which blog platform you’re
  using? I’m looking to start my own blog soon but I’m
  having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs
  and I’m looking for something completely unique.
  P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

 270. I do accept as true with all of the concepts you have offered
  to your post. They’re really convincing and will certainly work.
  Still, the posts are too short for newbies. May just you please extend them a
  little from next time? Thank you for the post.

 271. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it
  to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.

  There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is totally
  off topic but I had to tell someone!

 272. I do trust all the ideas you’ve introduced on your post. They are really convincing and can certainly work.
  Nonetheless, the posts are too short for beginners.
  May just you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

 273. First off I would like to say wonderful blog!
  I had a quick question which I’d like to ask
  if you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your mind before writing.
  I have had a hard time clearing my thoughts in getting my ideas out.
  I do enjoy writing however it just seems like the first 10
  to 15 minutes are usually wasted just trying to figure out
  how to begin. Any ideas or hints? Thank you!

 274. Howdy outstanding blog! Does running a blog like this require a large
  amount of work? I have absolutely no expertise in computer
  programming but I was hoping to start my own blog soon. Anyhow, should you have any ideas or techniques for new blog
  owners please share. I know this is off topic however I just needed
  to ask. Many thanks!

 275. Hey! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest authoring
  a blog post or vice-versa? My site goes over a lot of the
  same topics as yours and I think we could greatly benefit from
  each other. If you happen to be interested feel free to send me an email.
  I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!
  quest bars http://bitly.com/3C2tkMR quest bars

 276. Hi! This is my first visit to your blog! We are a group of
  volunteers and starting a new initiative
  in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on.
  You have done a extraordinary job! cheap flights http://1704milesapart.tumblr.com/ cheap flights

 277. Greate pieces. Keep posting such kind of information on your
  page. Im really impressed by your blog.
  Hi there, You’ve performed an incredible job. I will definitely digg it and
  individually suggest to my friends. I’m confident they’ll be benefited from this website.
  scoliosis surgery https://0401mm.tumblr.com/ scoliosis surgery

 278. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that
  it is truly informative. I am going to watch out for brussels.
  I’ll appreciate if you continue this in future.
  Lots of people will be benefited from your writing.
  Cheers!

Leave a Comment

Previous Post:

Next Post: